YÜKSEKOVA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Yüksekova’da seçimli ilçe kongresi gerçekleştirildi. Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen kongre, saat 14:00’da başladı. Tek ismin aday olduğu kongreye CHP 2023 Hakkari milletvekili adayı Sabır Diri, CHP 2024 Yüksekova Belediye Başkan adayı Uğur Taşkent, CHP Esendere Belde Başkanı Süleyman Diri, CHP 2024 Esendere Belediye Başkan adayı Serdar Kaya, delegeler ve partililer katıldı.

I 1-70

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrenin divan başkanlığını Cumali Özkan yaptı.  Mevcut başkan Selim Genç tek aday olurken, açılış konuşmasını divan başkanı Cumali Özkan yaptı. 
Özkan, “Yüksekova ilçemizin kongresine hepiniz hoşgeldiniz. Bizi divana seçtiğiniz için de teşekkür ediyorum. Ülkemiz ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

I 3-27

Ardından konuşan başkan Genç, 2023 yılında gelen teklif üzerine ilçe başkanlığı yapmaya başladığını belirterek, “Biliyorsunuz 2019 seçimlerinde Yüksekova’da 602 oy alırken, 2024 seçimlerinde bunu üçe katlayarak başarılı bir şekilde çalıştık. Benimle beraber bu yola devam eden herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

I 4-12

Genç’ten sonra kürsüye çıkan CHP İl Koordinatörü Bulut Kazak, CHP’nin 100 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, “2023 seçimlerinde bir umut kırılması yaşadığımızı biliyoruz. Bir umut yorgunluğu içerisinde olan halkımız 2024 seçimlerinde her şeyin halkın iradesine bağlı olduğunu sandıklarda göstermiştir” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. Seçime tek aday olarak giren Genç, kullanılan 29 oyun tamamını alarak tekrar CHP Yüksekova İlçe Başkanı seçilerek güven tazeledi.

I 5-6

I 6-4

Muhabir: ULAŞ GÜVEN- VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ