ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş açılışta yaptığı konuşmada :“ Hakkari Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Derya Özdemir’in "Sınırsız" adlı kişisel resim sergisi  münasebetiyle bir araya gelmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

 Her sanat eserinin  bir dünya görüşünün ürünü olduğunu belirten Pakiş, İnsanoğlu da geçmişten günümüze kadar resim sanatı üzerinde duygularını , düşüncelerini çeşitli şekillerde resmetmiştir. Aynı zamanda resim düşünebilmek demektir. Bir tarihi esere baktığınızda ve o eseri resmetmeye çalıştığınızda o eserin geçirdiği evreleri, esere verilen emeği ve geçmişten günümüze geldiği tarihi gelişimi hakkında bilgi sahibi oluruz. İnsanoğlu var olduğu günden beri duygu ve düşüncelerini sanat yoluyla aktarmaya çalışmıştır. Bugün burada tarihi ve kültürü ciddi bir geçmişe dayanan Çukurca ilçemizde böyle bir serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve serginin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Hakkari Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Derya Özdemir de Çalışmalarını  Çukurca’nın tarihiyle buluşturup sanatın sınırsızlığına dikkat çekmek istediklerini belirtti.

Çalışmalarımda küreselleşen dünya düzeninde birçok kişinin benzer kültürel olgulara yönelmesini ve onları benimsemesini, kendi bölgelerindeki geçmiş ve geleneklerine dair bazı olgulara, yapıtlara yabancılaşmalarını ele aldığına vurgu yapan Özdemir, Geleneksel eserlerin endüstriyel bir ürün olarak modern üretim teknikleri ile yeniden üretilmesini ve küreselleşme ile birlikte tek kültürlülük olgusunun yaygınlaşmasını ve kültürün kuşatılmasını vurgulamak ve kültürel değerlerimizden kilim, kumaş vb. nesneleri çağdaş sanat anlayışındaki hazır nesnelerle birlikte ele alıp, yapı söküme uğratarak geleneksel biçimlerden beslenen çağdaş yorumlarla yeniden sunmaya çalıştım." dedi.

23 Mayıs tarihinde açılan ve 18 eserin sergilendiği sergi  öğrenciler ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Çukurca ilçesinde gerçekleştirilen sergi açılışına Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Çukurca Kaymakamı Hasan Kurt, protokol üyeleri, kurum amirleri, üniversitenin akademik personeli ve öğrenciler katıldı.

Editör: Ferhat Yiğit