Yaklaşık 130 bin nüfusa sahip olan ilçede vatandaşlar sosyal alanda vakit geçirebilecekleri alanların az oluşundan dolayı yakındı.

Coğrafik olarak yüksek bir platoya sahip olan ilçenin yüksek kesimlerinden bir noktaya vatandaşlar seyir tepesinin yapılmasını istiyor.

Etrafı sıradağlarla çevrili ilçede vatandaşlar yapılacak bir seyir tepesiyle ilçeyi hem yüksekten izleme şansı bulacaklarını hem de ailece güzel vakit geçirebilecekleri bir ortam oluşacağını belirtti.

Konu ile ilgili vatandaşlar Yüksekova Halkın Sesi'ne açıklamalarda bulundu.

Yüksekova Ekoloji, Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı Suat Öztekin "Yüksekova konum itibariyle güzel bir şehir. Biz dernek olarak dışardan getirdiğimiz turist gruplarını nerede ağırlayacağımızı bilemiyoruz. Bu açıdan Yüksekova’da bir seyir tepesinin olması çok güzel olur.

Hem ailelerin oturabileceği  hem de gidip  vakit geçirebileceği bir ortam oluşur. Seyir tepesinin nereye kurulması gerektiğini uzmanlar daha iyi biliyor. Hangi tarafta Yüksekova’nın güzelliği daha iyi görünüyorsa oraya kurulması lazım"dedi.

Sdfew4R

Esnaf Tuncay Tekirdağ ise "Hakkari merkez, Çukurca, Şemdinli bu bölgelerde seyir tepesi var. Umarım Yüksekova’ya da en yakın zamanda bir seyir tepesi yapılır. Yüksek rakımından dolayı kışı da yazı da güzel geçiyor.Aileler içinde buralar tam bir cennet diyebiliriz.Vatandaşlar yüksek rakımlı bir yerde yapılacak seyir tepesiyle kendi coğrafyasını daha iyi tanımlayabilir" şeklinde konuştu.

Dfgert

Vatandaşlardan Ferdi Karay da "Yüksekova gelişim açısından çok güzel bir şehir. Ama gezilecek yerleri çok az.Bizim de başka şehirler gibi gezecek yerlerimiz olsun.Parklarımız olsun çocukların piknik yapacağı yerler olsun.Ben Şemdinli’ye kadar gittim. Bir Şemdinli kadar olamadık. Çok Güzel bir doğamız var. Malesef değerlendiremiyoruz.Doğayı seviyorum geçenlerde Cizre’ye gittim gezdim. Çok güzel yerler yapmışlar.Burada neden olmasın. Biz de çocuklarımızı alıp çıkaralım biz de hak ediyoruz çoğu şeyi" ifadelerini kullandı.

Fdtgert

Vatandaşlardan Necdet Öztunç ise "Yüksekova konum olarak çok güzel bir yer. Hakkari, Şemdinli, Çukurca gibi yerlerde seyir tepesi var çok ta güzel yapmışlar. Burada neden olmasın Coğrafyası çok müsait. Çok uygun alanlarımız var.Yetkililerden bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz."

Gfdster

Otel İşletmecisi Ensar Güneç de" İlçede yeşil alanlarımız çok kısıtlı bunun farkındayız.Dışardan gelen müşterilerimiz turistler soruyor buraları yüksekten görebileceğimiz dinlenme yerleri varmı diye. İsteriz ki gelen turistlere ve  halkımızın Yüksekova’nın doğasının ve manzarasını izleyebileceği bir seyir tepesine ihtiyaç duyulduğunu söylemek istiyoruz. Yetkililerin bu konuda sesimizi duyacaklarını ve bize yardımcı olacaklarını umuyoruz."

Saeqw

Vatandaşlardan Emrah Çiftçi de "Bir Yüksekovalı olarak ilçede sosyal aktivite olarak çok kısıtlı durumdayız.Yüksekova’da bir seyir tepesinin olmasını çok isterim.Coğrafyamızda müsait. Gençlerin ve ailelelerin gezip dolaşacağı alanlar olmalı.Yüksekova halkı bunu hak ediyor. İki ülkeye sınır bir ilçe. Buraya gelen turistlerde burayı transit olarak geçiyor. Burada kalmaları için sosyal mekanlar yapmalıyız. Bir seyir tepesi ve ona benzer aktiviteler bizi çok mutlu eder."dedi.

Fewr543

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ