Yüksekova

Yüksekova Dilimli Barajı kartpostallık görüntüler oluşturdu

Yüksekova Dilimli Barajı yağan karın ardından eşsiz manzarasıyla görsel şölen oluşturdu.

Abone Ol

VİYAN ORHAN - YÜKSEKOVA HALKIN SESİ Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde geceleri eksi 20 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle Dilimli Barajı buz tuttu. Maviyle beyazın buluştuğu baraj manzarasında kartpostallık görsel oluştu.

Yüksekova- Esendere kara yolu üzerinde 2019 yılında 2,5 kilometre alan üzerine kurulan yüksekliği 93, genişliği 374 metre olan Dilimli Barajı dondu. Dağlar arasında gökyüzündeki bulutların buza yansıdığı barajın manzarası kartpostallık görsel oluşturdu.

Buzla birlikte oluşan muhteşem manzarayı ölümsüzleştirmek isteyen doğaseverler Dilimli Barajının güzellikleriyle görülmeye değer bir yer olduğunu söyleyerek Barajın oluşturduğu manzarayı fotoğrafladıklarını söyledi.

Arkadaşlarıyla manzarayı seyretmeye gelen Selim Tekin, Dilimli Barajı bize her mevsim güzel manzaralar sunuyor. Etrafı dağlarla ve ormanla çevrili olması daha çok göze hitap etmekte. Kar manzarası ise insanı büyülüyor. İnsan gördüğü bu güzellikler karşısında hayatın stresinden, yorgunluğundan kurtuluyor. Doğaseverlerin mutlaka görmesi gerekir diye düşünüyorum’’ dedi.