VATSO Eski Başkanı ve Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu başkanlığında Vanlı iş adamlarından oluşan heyet, Iran Salmas şehrinde Salmas Belediye Başkanı ve İranlı heyetle toplantı yaptı. Toplantıda Gelincik Sınır Kapısı'nın açılması gündeme geldi.

Salmas Belediye Başkanı, Gelincik-Selmas sınırının yeniden açılmasının İran ve Türkiye arasındaki ilişkilerde bir dönüm noktası olabileceğini, iki komşu ülkenin adımlarını attığı bu sınırın en yakın ve sorunsuz sınır olduğunu söyledi.

Gelincik-Selmas sınırının yeniden açılması beklenirken bu sınırın oluşması, transit ve yolcu şeklindeki sınır alışverişlerinin genişlediğini görmemize olanak sağlayacak.

Van bölgesi ile Batı Azerbaycan arasındaki iş birliğinin genişletilmesi gerektiğine değinen Selmas Belediye Başkanı, şunları söyledi:

"Selmas şehrinin Türkiye ile 95 kilometrelik ortak sınırı var ve bu bölge sınır ötesi ticarette eşsiz bir kapasiteye sahip. Bu noktadan itibaren milyar dolarlık ticarete ulaşma yolunda büyük bir adım atacak iki ülke İran ve Türkiye olacaktır.

Selmas özel ekonomik bölgesinin avantajlarını ifade ederek ve Selmas Özel Ekonomik Bölgesi, Gümrük Muafiyetleri ve Demiryolu Transit Yolu ve Uluslararası Havaalanlarına yakınlık için benzersiz bir kapasiteye sahiptir. Selmas Belediye Başkanı, Selmas Özel Ekonomik Bölgesi'nin, sınırın açılmasıyla birlikte Selmas'ı yatırım için en cazip yer haline getirebilecek eşsiz bir kapasiteye sahip olduğunu ifade ederek, sınırın açılmasının son aşamada olduğunu dikkate alarak, Özel bölgenin de arazi teslimi süreci devam ediyor. Yakın gelecekte sınırın her iki tarafında da ekonomik dönüşüm göreceğimiz ümit ediliyor"

41-164

Kaynak: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ