Yüksekova’da inşaat malzemelerinde  yaşanan fiyat artışları ev yapacak vatandaşı kara kara düşündürüyor.

Fiyatların giderek artması alım gücünü düşürürken sektör esnafı bu durumun hem kendilerini hem de vatandaşları zor durumda bıraktıklarını belirtti.

İnşaat malzemesi satan Esnaf Ziya İliş, yaklaşık 20 yıldır inşaat sektöründe çalıştığını söyledi.

İşlerinin temelden çatıya kaba inşaat olduğunu anlatan İliş, “işyerimiz de demir, çimento, sac,briket, kereste gibi malzemeler satıyoruz. İnşaat malzemelerinde geçen seneye oranla baya bir  fiyat artışı var.

Fdsgetr

Geçen sene demirin tonunu  bu vakitlerde 21 bin bandında satarken bu sene 25 bin bandına yükseldi. Bir torba çimento geçen sene 110 lira iken şuanda 180 liraya çıkmış durumda.S ac ise geçen sene 290 lira iken bu sene 420 liraya doğru çıkmış durumda.

Geçene sene ile bu sene arasında yaklaşık yüzde 40 oranında malzeme fiyatlarında artış var. Milletin alım gücü olmadığından malzemeyi döndüremiyoruz. Bu da hem bizi hem de vatandaşı zor durumda bırakıyor.

Dsfrwe

Ne biz malzememizi satabiliyoruz ne de vatandaş alabiliyor.Çoğu malzememizi evrak üzerinden alıyoruz. Evrakında ödeme günü geldiğinde biz de ödemekte zorluk çekiyoruz. Ev yapmak için malzeme fiyatlarını sormaya gelen vatandaşlar ise fiyatlarının yüksek olması nedeniyle malzeme almaktan vazgeçiyorlar.

Biz de hesap kitap yazdığımızda biz de işin içinden çıkamıyoruz pek yardımcı da olamıyoruz. Döviz kuru da bunu çok etkiliyor. Burası bana ait olmasaydı geçen sene kilit vuracaktım.

Buradan ev yapacak vatandaşlara çağrım ev maliyetleri her geçen yıl artıyor. Bugün bir şey aldınız aldınız yarın daha da üstüne gelerek fiyatı artıyor." dedi.

Bgfds

Dsfweq

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ