CHP lideri Özgür Özel, TBMM Grup Toplantısı'nda partililere ve kamuoyuna sesleniyor. Özel konuşma öncesinde partiye yeni katılan milletvekili olduğunu söyledi. Aralık ayında İYİ Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu bugün CHP'ye katıldı. 

Özel, "CHP'ye üye olmayan ama ilgi duyan gençlere sesleniyorum. Gelin partiye kaydolun, CHP'nin size çok ihtiyacı var" dedi. 

3 alanda adalet sağlamak için çalışamaya devam edeceklerini kaydeden Özel, bunları; hukukun üstünlüğü, sosyal adalet ve ekonomik adalet olarak tanımladı. Özel, "Sonuna kadar çalışacağız, mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Özgür Özel, "Taksim 1 Mayıs'a açıldığında övünenler şimdi yasaklıyorlar. Polise kanunsuz, Anayasa'y aykırı emirler veriyorlar" diye konuştu. Özel, "Yargı, 'Taksim 1 Mayıs'ta açık olsun' derken hala kapalı tutmak bir kompleksten, kaygıdan başka bir şey değil. 1 Mayıs Taksim'de kutlanması gereken işçi bayramıdır. Ben kefilim, Taksim'i 1 Mayıs'a açın" ifadelerini kullandı.

Karar alıcılara seslenen Özel, Meydanı açın, özgüvenli olduğunuzu gösterin. Emekçilerin elini havada bırakmayın" şeklinde konuştu. 

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Biz bu ülkeye adalet gelene kadar, bu ülkede herkes kendini eşit yurttaşlar olarak hissedene kadar, önce açlığı sonra da yoksulluğu bitirene kadar sonuna kadar mücadele edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti bir anayasa devletidir. Sahip çıktığımız maddeler arasında elbette eleştireceğimiz maddeler olabilir. Herkes bu anayasaya bağlı olacak. İşine gelen kısımları alıp işine gelmeyen kısımları alırsanız o zaman beka sorunu olur. Bu ülkedeki en sade yurttaştan Cumhurbaşkanına kadar herkesin anayasaya uyması gerekir.

1 Mayıs Taksim'de kutlanması gereken hak olan işçi bayramıdır. 1 Mayıs'ta işçiler Taksim'e çıkmak istiyorlar. Şimdi yasaklıyorlar izin vermiyorlar. Kendisi de bir emekçi olan polise kanunsuz emirler veriyorlar. DİSK Anayasa Mahkemesi'ne gitti kazandı ama hala açmıyorlar. Siz Taksim Meydanı'nı egemenliğiniz bayrağı olarak görürseniz siz aslında muktedir değilsiniz demektir. İşçiler orada hakkını arıyorsa sonra da evine dönüyorsa siz muktedirsiniz demektir. Taksim'i 1 Mayıs'a açın. İçeriye bir tek 1 Mayıs dışı pankart sokmayıp kutlanmasına izin vermek bugünkü iktidarın kendi için yapabileceği en doğru iştir. Yasaklarsanız belki bir gün başka bir 1 Mayıs'a bırakırsınız. Ama o zaman siz iktidarda olmazsınız. Taksim'i 1 Mayıs'a açın 31 Mart'ın mesajını aldığınızı gösterin."

Maalesef bir diğer tatsız husus, 83 yaşındaki Çetin Doğan'ı Silivri Cezaevine naklettiler. Bu zor günlerinde kendisini hapishanede tutmak yakışmaz. Bu da muktedirlik değil, bu güçsüzlüktür. Makbule Özer'le, 80-90 yaşındaki hastalarla uğraşarak devlet otoritesi tesis edilmez. Yaşlı hastaları cezaevinde tutmak özgüvensizliktir.

'ERDOĞAN'IN ÖĞRETMEN ATAMA AÇIKLAMASI GENÇLERİ ÇOK ÜZDÜ'

1 milyondan fazla atanmayan öğretmen var. 2002'de 68 bin öğretmen varsa bugün Erdoğan'ın atamadığı 1 milyon öğretmen vardır. Sayın Erdoğan bir miktar atama yapacağız dedi. Bu rakam 23 bin 900'dür. Maalesef gençleri çok üzdü. 100 bin öğretmen atamasının yapılması gerekiyor.

Hatay çok yüreğimizi yaktı. 6 Şubat'ta yüreğimizi yakan yangın sönmez. Yerel seçimlerde Hatay'da millet iradesi gasp edildi. Bir tek torba açılmadı. Biz Hatay'a sahip çıkacağız. Hatay'ı yüzde 60 ile almayı buradan ant içiyorum. Hatay'da 7 ilçede rezerv alan krizi yaşanmakta. Zemin sağlamsa oraların rantla çevrilmesine izin vermeyeceğiz. Hatay'ın hakkını yedirmem.

'TELEFERİK KAZASIYLA İLGİLİ YENİ BİR İTİRAZ YAPACAĞIZ'

Antalya Kepez'deki teleferik kazasında maalesef bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Başkanımız (Mesut Kocagöz) kendisinden sonra 3 kez denetlenmiş kazadan sorumlu. Şimdi yeni bir video çıktı. Görevli sistemi açmaması gerekirken manuel çalıştırıyor ve kaza oluyor. Sistemi manuel kapatıyor. Yeni bir itiraz yapacağız.

Çorlu Tren Katliamı davası yarın. Yarın annelerin haykırışlarına eşlik etmek için yürüyeceğim. Çorlu annelerini yalnız bırakmayın."

Kaynak: Gazete Duvar