Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) seçim çalışmaları kapsamında Hakkâri’de final mitingi düzenledi. 
Bulak Mahallesinde bulunan Ulu Cami önünde düzenlenen Mitinge HDP Eski Eş Genel Başkanı ve DEM Parti Muş Milletvekili Sezai Temelli, Hakkari Eski Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu DEM Hakkari Milletvekilleri Vezir Parlak, Onur Düşünmez, Öznur Bartın, Hakkari HDP eski milletvekili Sait Dede, DEM Parti Hakkari il, ilçe ve belde belediye eş başkan adayları, DEM Parti il, ilçe ve belde teşkilatları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanında sıkı güvenlik önlemleri alınırken, kimlik kontrolü yapıldı.

Konuşmasında seçimin önemini vurgulayan Temelli, " Bu düzene son verme zamanı gelmiştir. Bu düzene son verecek olan sizlersiniz. Bu düzen zulümdür" dedi.

Etkinlik; milletvekilleri, belediye başkan adayları ve ilçe yönetiminin sahneye çağrılması ile başladı. Daha sonra konuşmalara geçildi. İlk olarak söz alan DEM Parti Hakkari il Başkanı Kadir Şahin, miting alanına gelenleri selamlayarak Leyla Zana’nın rahatsızlandığı için mitinge katılmadığını belirtti. Zana’nın Mitinge görüntülü mesaj ilettiğini aktaran Şahin, daha sonra Zana’nın mesajını etkinlik alanındaki halka dinletti.

A4-13
 Zana mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Hakkâri herkesten daha çok sesini yükseltmeli. İsterim ki Hakkari’ye geleyim annelerin elinden öpeyim.  Zaman özgürlük zamanıdır. Zaman demokrasi zamanıdır. Sesinizi yükseltin. Sesiniz varlığınızdır. Sesinizi yükselttiğinizde barışın sesini yükseltirsiniz. Hakkâri çok kadim bir yer. Hakkari her zaman iradesine, tarihine, kültürüne sahip çıkmıştır, yine çıkacaktır. Hepinizi selamlıyorum" dedi.

3-325
Daha sonra söz alan DEM Parti Belediye Eşbaşkan adayı Sıddık Akış , “Kimsenin iradelerine engel olamayacağını kaydederek 31 Mart yerel seçimlerde kazanacaklarını söyledi. 

Akış'tan sonra konuşan DEM Parti Belediye Eşbaşkan Adayı Viyan Tekçe ise, "Mührü ampülle basarsanız, sandıkta MHP çıkar.  Bunlar davulu sizlerin boynuna takmak, tokmağı ise Erdoğan ve Bahçeli'nin eline vermek istiyor. Ama Hakkâri halkı bu oyuna gelmeyecek. İradesine sahip çıkacaktır” şeklinde konuştu. 

1-410
Mtinge katılan Hakkari Eski Belediye Başkanı Fadıl Bidirhanoğlu'da 31 Mart Yerel seçimleri için Hakkari halkını sandık başına gitme çağırısında bulundu. 

Son olarak söz olan Dem Parti Muş Milletvekili Sezai Temelli halkı selamlayarak 31 Mart Yerel seçimlerde halkı sandık başına davet etti. . 
Temelli, "Çok önemli bir seçime gidiyoruz. Dönen dönsün yolundan biz yolumuzdan dönmeyeceğiz. Kararlılıkla DEM Parti'yi sandıklardan çıkaracağız. Bu düzene son verme zamanı gelmiştir. Bu düzene son verecek olan sizlersiniz. Bu düzen zulümdür. Bu düzen şiddettir. Bu düzen savaştır. Yokluktur, yoksulluktur. Bu düzen kaderimiz olamaz. O yüzden de bu düzeni hep birlikte değiştireceğiz” 

2-372
“DEMOKRATİK ÇÖZÜMÜN YOLUNU TIKADILAR”
 Dolmabahçe mutabakatını yok sayan, masayı devirenler on yıldır faşistlerle kol kola girerek bu ülkeyi bir felakete, bir çöküşe sürüklediğini söyleyen Temelli " Ne yaptılar? O masayı devirerek halkın, halkların tüm Orta Doğu halklarının, Türkiye halklarının umudunu devirdiler. Demokratik çözümün yolunu tıkadılar. Oysa Orta Doğu halklarının Türkiye halklarının bir umudu vardı. O umut gelecekti. O umut bir arada yaşamaktı. O umut demokratik cumhuriyetti. Bir çözüm mümkündü. Oysa bu çözümü hayata geçirmek mümkündü. Çözüm yönüne savaşı tercih edenler işte bütün bu yaşananların müsebbibidir. Evet on yıl boyunca yapmadıkları zulüm kalmadı. Başkanlarımızı, arkadaşlarımızı Selahattin Başkan'ı, Gürten Başkan'ı, Figen Başkan'ı Sabahat Başkan'ı, Leyla Başkan'ı ve binlerce yoldaşımızı, arkadaşımızı tutsak ettiler. Neden? Çünkü demokratik çözüm istemiyorlardı. Yerel demokrasiye tahammülleri yoktu. Onların zihni kayyumdur. Onların zihni umumi müfettişliktir. Bu halka veba görülen budur. Buna katlanmak zorunda değiliz. O yüzden de işte bu devranı değiştireceğiz. Bu düzeni değiştireceğiz. Biz yerellerde iktidara gelerek yerel demokrasiyi var ederek barışıda bir arada yaşamayı da hep birlikte inşa edeceğiz" dedi. 
Konuşmaların ardından Kürt sanatçı Fuat Ege ve Koma Du Bra sahne aldı. Katılımcılar kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

4-243

5-172

6-120

A6-7

7-105

A7-10

8-83

9-63

10-491

Muhabir: VİYAN ORHAN - FERHAT YİĞİT / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ