Kadın kooperatiflerinin katılımcılık, savunuculuk ve ağ oluşturma becerilerinin güçlendirilmesi yoluyla idari ve mali kapasitesinin artırılmasını hedefleyen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen ve KEDV tarafından Simurg ortaklığında yürütülen Türkiye'deki Kadın Kooperatiflerinin Ağ Oluşturma Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Projesi, Kadın Kooperatifleri Destek Programı kapsamında Lilyana Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi ve Demeter Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi  “Üreten Kadınlar Kooperatifçilik ile Güçleniyor” Projesi'nin tanıtım toplantısı ve kahvaltı programı düzenlendi.

Proje, Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı(KEDV) ve SİMURG Derneği tarafından destekleniyor. 

Demeter Organik Tarım Evin’de düzenlenen kahvaltı da Hakkari il genelinde kadın kooperatiflerinin ağ oluşturması ve işbirliğinin nasıl  sağlanacağı konuları üzerinde duruldu. 

Toplantıda ayrıca Sivil Toplum Kuruluşları'nın ve kurumların işbirliğinde verilecek eğitimlerle kadınların geliştirilmesi, güçlenmesi ve emeklerinin görünür olmasınını hedefleneceği vurgulandı. 

Gfdtdat

Kahvaltı programında konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Buğra Karadağ, kadın kooperatiflerinin ön plana çıkarılması ve tanıtımının yapılması adına güzel bir organizasyon olduğunu söyledi.

Bugüne kadar el yordamıyla yapılmış çalışmaların olduğunu bunun sistematik şekle dönüştürülmesi gerektiğini belirten Karadağ, "Bu konuda biz kamu kuruluşlarına çok şey düşüyor. Koperatiflerle ilgili kurumlarımızda bir kişiyi görevlendireceğiz. Öğrenmek istediğiniz her hangi bir konuda bu görevli arkadaşlar size yardımcı olacaktır. Bizler bu konuda  elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız”dedi.

Jgfdf

Demeter Tarımsal Kadın Kooperatifi Başkanı Bahar Sağkol’da projelerini ve kooperatifin büyüme yönünde yapacakları çalışmaları aktararak bilgi alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Sağkol, "Lilyana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifimiz ile yürüttüğümüz proje, Hakkari ilinde kadınların güçlenmesine, kooperatifler arasında ağ oluşmasına, emeğinin görünmesine, kooperatifçilik mantığının gelişmesine katkı sağlayacaktır. Bu süreçte kurumlarla iş birlikleri ve sürece dahil olmak isteyen kadınların cesaretlenmeleri ve doğru bilgiye erişimi noktasında önem arz etmektedir. Projenin sonunda erişmek istediğimiz temel hedeflerimizden biri kurum ve STK'larımız ile birlikte verilecek eğitimler ve destekler ile Kooperatifçilik mevzuatına hakim, üretici, güçlü, katılımcı yeni nesil Kadın kooperatifleri modeli yaratmak. Bu minvalde projemize destek olacak tüm kurumlarımıza ve yöneticilerimize teşekkür ederiz" dedi.

Programa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Buğra Karadağ, Vali Yardımcısı Tayyar Emre Mahmutoğlu, Ticaret İl Müdürü Salih Çiftçi, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir,Esnaf ev Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı,Muharrem Tekin, Yüksekova Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selami Durna,Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Emin Yiğit, Halk Eğitim Müdürü Atila Yiğit, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi, Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen ve kooperatif üyeleri  katıldı.

Fyrt654

Gfdter6T5

Muhabir: ULAŞ GÜVEN - VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ