Köylerden ve mahallelerden getirdikleri hayvanları insanların geçiş güzergahında satmak zorunda kaldıklarını belirten tüccarlar kendilerine bir hayvan pazarı kurulmasını istiyor.

Dize Mahallesi'nde eski VEDAŞ binasının yer aldığı alana hayvanlarını getiren tüccarlar hayvanlarını alanda çıkartamadıklarını kamyonların kasasında pazarlamak mecburiyetinde kaldıklarını anlattı.

Vdsft-1

Tüccar Ayhan Çalık Yüksekova Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada, hayvanlarını köylerden mahallelerden  ve değişik yerlerden toplayıp buraya getirdiklerini söyledi.

Geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu belirten Çalık şunları kaydetti:

“Burada fabrika yok, tarım yok, memur değiliz biz serbest çiftçiyiz.Amacımız milletimize hizmet etmek. Biz de evimize ekmek götürmek istiyoruz. Ama bu şekilde biz şikayetçiyiz. Burada bir hayvan pazarımız yok. Biz küçükbaş ve büyükbaş hayvan ticaretinin yapıldığı büyük şehirlere gidiyoruz. Orada çok güzel imkanlar var. Ahırlar var meydan var kantar var her şey var. Bizim burada bir lavabomuz bile yok, çay bahçemiz ve lokantamız yok. İmkanlarımız çok elverişli ama değerlendiremiyoruz. Yetkililerden bize sahip çıkmalarını istiyoruz.  Etrafımızda okul, cami, fırın , evler var. Hayvan getirdiğimiz zaman vatandaşlar da ister istemez rahatsız oluyor. Buradan Hakkari Valiliği'ne, Yüksekova Kaymakamlığı'na ve Belediye Başkanına çağrımızdır bize bir meydan bir hayvan pazarı kurulsun.”

Vdsfer

Tüccarlardan Ali Yiğit ise “Burası hayvan satışının yapıldığı bir yer değil. Burası çarşı merkezi hemen hemen. Bize bir hayvan pazarı yapılsın istiyoruz. Çoğu insan burada satış yaptığımızı da bilmiyor. Biz istiyoruz ki bize bir yer yapılsın herkes te yerimizi bilsin. Burası vatandaşların ailelerin kullandığı okulun bulunduğu bir alan onlarda rahatsız oluyor bu duruma biz de rahatsız oluyoruz" ifadelerini kullandı.