Fransa'nın Avallon kasabasının belediye başkanı Jamilah Habsaoui, evinde 70 kilogram esrar ve 1 kilo kokain bulunmasının ardından iki erkek kardeşinin de aralarında olduğu altı diğer şüpheliyle birlikte gözaltına alındı. Polis, belediye başkanının konutunda ayrıca 7 bin euro nakit para ve külçe altınların da ele geçirildiğini bildirdi.

BBC'nin aktardığına göre, Başsavcılık da Jamilah Habsaoui ve iki erkek kardeşi de dahil yedi kişinin gözaltına alındığını doğruladı. Habsaoui'nin avukatı ise pazar günü gözaltına alınan müvekkilinin uyuşturucu maddelerin evinde saklandığını bildiği iddiasını reddetti. Haftalardır süren 'uyuşturucu kaçakçılığı' soruşturması kapsamında, belediye binası ve Habsaoui'nin çalıştığı eczanede de arama yapıldı. 

'BİLGİSİ YA DA RIZASI DAHİLİNDE DEĞİLDİ'

Erkek kardeşlerinden biri de Fransa'nın Le Figaro gazetesine yaptığı açıklamada, uyuşturucu maddelerin belediye başkanının bilgisi ya da rızası olmadan evinde saklandığını ileri sürdü.  L'Yonne Républicaine gazetesine konuşan belediye başkanının avukatı da müvekkilinin 'evinde güvenlik güçleri tarafından bulunan şeyler karşısında afalladığını' savundu.

Dün savcılıktan yapılan açıklamaya göre, Habsaoui'ye resmi olarak suçlama yöneltildi; belediye başkanının diğer beş kişiyle birlikte hakim karşısına çıkana kadar gözaltına kalmasına karar verildi. Jamilah Habsaoui, Mart 2021'de belediye başkanı seçilmişti. 

Editör: Erkan Çobanoğlu