Uzun yıllar Hakkari'de  Tarım ve Orman Müdürlüğünde önemli görevlerde yer alan Özbek,Cumhuriyet Halk Partisine (CHP) 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan  Mahalli İdareler  seçiminde Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Özbek yaptığı açıklamada, "Belediye Başkanlığı için yaptığı başvurunun nedeni olarak klişeleşmiş belediyecilik anlayışının dışında istihdam alanları yaratabilen sosyal belediyeciliği hayata geçirebilen akir fukaraya el uzatabilen üniversite öğrencilerine burs verebilen kültürel organizasyonların merkezi haline gelebilen bir duruma liyakatlı kadrolarla başarabileceğimi düşündüğüm için bu başvuruyu yaptım" dedi. 

Özbek, "Bunca yıllık devlet kadrolarında deneyimim, aldığım akademik bilgiler, Hakkari ve ilçelerinin sahasına hakim olmam, projelerimin başarıya ulaşmasına çok katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Cüneyt Özbek kimdir?

1975 Hakkari doğumlu  Özbek,İlk, orta ve lise tahsilini Hakkari'de tamamladı. 1998 yılında  Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinin Ziraat Fakültesinden mezun oldu.  2001 yılınd Tarım ve Orman il  Müdürlüğüne Ziraat Mühendisi olarak atandı.

2010 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans  eğitimini tamamlayan Özbek, değişik  dönemlerde Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde İl Müdürü , Müdür Yardımcılığı ve 3 farklı şube de şube müdürü olarak görev yaptı.

2008- 2012 yılları arasında Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilciliği ve TMMOB İKK Sekreterliği görevlerini yürüttü. 14 Mayıs 2023 tarihinde CHP Hakkari Milletvekili aday adayı  oldu. Özbek, evli ve 3 kız çocuğu babasıdır.

Kaynak: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ