İran Devlet Haber Ajansı IRNA, Lübnan Hizbullahı tarafından Golan Tepeleri'ndeki İsrail üslerinin tamamına onlarca Katyuşa füzesi fırlatıldığını, savunma kaynaklarına dayandırdığı haberinde de İran’ın İsrail’e balistik füze saldırısı başlattığını ve tamamlandığını açıkladı. İran'ın yarı resmi Tesnim haber ajansına göre, İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Muhammed Bakıri de operasyonun 'tüm amaçlarına ulaştığını' ve İsrail'in yanıt vermemesi halinde başka operasyon planlanmadığını bildirdi.

'MESELE ARTIK SONUÇLANMIŞ KABUL EDİLEBİLİR'

El Cezire'nin aktardığına göre, Bakıri, dün gece düzenlenen saldırılarda herhangi sivil ya da ekonomik hedeflerin vurulmadığını, bunun yerine 'askeri varlıklara' odaklanıldığını, özellikle Hermon Dağı'nda, İsrail'in Şam saldırısında kullanıldığı ifade edilen istihbarat üssü ile Negev çölündeki Nevatim hava üssünün hedef alındığını aktardı.

İran, ayrıca, dünkü saldırının Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik saldırıya yanıt olarak düzenlendiğini ve meselenin 'artık sonuçlanmış kabul edilebileceğini' bildirdi.

İSRAİL SAVAŞ KABİNESİNİ TOPLADI: YETKİ VERİLDİ

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İran'ın başlattığı hava saldırısının ardından başkent Tel Aviv'deki Kirya Askeri Üssü'nde savaş kabinesini topladı. İsrail Güvenlik Kabinesi'nin, İran'ın saldırısına yanıt için Savaş Kabinesi'ne yetki verdiği bildirildi.

Kanal 12 televizyonunda yer alan haberde, bu adımla Savaş Kabinesi'nin, Güvenlik Kabinesi'nin onayına ihtiyaç duymadan İran'ın saldırısına verilecek yanıt konusunda karar alabileceği belirtildi. Savaş Kabinesi'nin yetkilendirilmesiyle, İran'a verilecek yanıt konusunda karar alma sürecinin hızlı ve kolay hale geleceği ifade edildi.

Savaş Kabinesi'nde, Başbakan Benjamin Netanyahu'nun yanı sıra Savunma  Bakanı Yoav Gallant ve ana muhalefet lideri Benny Gantz da yer alıyor.

'İRAN’IN KARŞILIĞI DAHA AĞIR OLACAKTIR'

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Said İrevani de ABD'nin olası müdahalesine ilişkin "Bu Tahran ve Tel Aviv arasındaki bir çatışma, Amerika uzak durmalı. İsrail rejimi bir hata daha yaparsa İran'ın tepkisi çok daha sert olur" açıklamasında bulundu. Temsilcilik'ten yapılan açıklamada ayrıca, "(İran'ın İsrail'e saldırısı) Bu iş şu an sonuçlandı sayılır. Eğer İsrail bir hata daha yaparsa İran'ın karşılığı daha ağır olacaktır" denildi.

Editör: Erkan Çobanoğlu