YÜKSEKOVA - DEM Parti Esendere Belde Belediye Başkan adayı Fatih Safalı, beldeye seçmen taşındığı gerekçesi ile Yüksekova İlçe Seçim Kurulu’na başvurarak seçimlerin yenilenmesi talebinde bulundu. Safalı’nın başvurusunu değerlendiren İlçe Seçim Kurulu itirazların reddine karar verdi. 
İlçe Seçim Kurulu’nun kararına tepki gösteren DEM Parti eş başkan adayları, İl Seçim Kurulu’na başvurdu. 

Konuya ilişkin Yüksekova Halkın Sesi’ne açıklama yapan eş başkan adayı Fatih Safalı, “31 Mart tarihinde Esendere  beldesinde Esendere İlkokulu/Esendere Ortaokulu’nda bulunan tüm sandıklarda adres değişikliğinde bulunarak taşıma oy kullandırılmıştır. Taşıma oylar kamuoyuna yansıyan haberler ve haricen edindiğimiz bilgiye göre mevzuatta belirtilen evraklar olmaksızın usulsüz şekilde adres değişikliği yapılarak taşınmıştır. Yapılan adres değişikliği hukuka aykırı ve geçersiz olup, taşıma yoluyla beldeye getirilerek kullandırılan usulsüz oylar da bu nedenle geçersizdir. Taşıma oyları kullanan ve aslında beldemizde ikamet etmeyen şahıslar yine haber paylaşımlarına konu olduğu üzere otobüsler ile masrafları karşılanmak sureti ile getirtilmiştir. Ayrıca dikkat edilecek olursa aynı hanede yüzlerce seçmen kaydedilmiştir. Bu husus hayatın olağan akışına, hukuka, kanuna, ahlaka ve etiğe aykırı bir durumdur” dedi. 

Safalı, “Esendere seçimlerinde halkımıza dayatılan seçim hileleri nedeniyle Yüksekova YSK'ya yaptığımız seçimin yenilenmesi talebimize red kararı verilmiştir. Zaman kaybetmeden Esendere’de seçimin iptali için 
Hakkari YSK'ya başvuruda bulunduk. Hem taşıma oyların iptali hem de seçimin yenilenmesi için dilekçemizi sunduk. Halkımızın iradesinin gasp edilmesinin önüne geçmek için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bütün kamuoyunu Esendere’deki belediye gaspına yönünü çevirmesini bekliyoruz. Gelişmeleri halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: HABER MERKEZİ