Rektör Pakiş davet kapsamında ilkin Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Burada Oda Başkanı Salih Özdemir ve Yönetim Kurulu tarafından karşılandı.

Ziyarette bölgede yapılacak hizmetler ve iş birliği imkanları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Ayrıca ilçede yapılacak 360 kişilik öğrenci yurdu binası içinde beraber hareket edeceklerini belirtti.

Ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret eden Pakiş Burada Oda Başkanı Vedat Çoğaç tarafından karşılanarak bir toplantı gerçekleştirdi.

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş Yüksekova Halkın Sesi'ne yaptığı açıklamada Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve iş adamlarının  davetiyle ilçeye geldiklerini söyledi.

Hakkari Üniversitesinin bazı bölümlerini Yüksekova'ya taşımak için çaba sarf ettiklerini belirten Pakiş şunları kaydetti:

"Meslek yüksekokulumuzu ilçede açtık. Ama bu yeterli değil.İnşallah 2024 -2025 yıllları içerisinde başka bir fakültemizi de buraya getirmeyi hedefliyoruz. Bazı sınavlarımızı burda yapmaya başladık .Ancak hepsini burada daha yapamıyoruz. Açık öğretim sınavlarımızı ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) diğer sınavlarını Yüksekova'da yapabilmek için gerekli yazışmaları inşallah başlatacağız.Yüksekova'da ciddi bir potansiyel var.

Öğrencilerimizi çok önemsiyoruz. Onları her daim düşünüyoruz. Öğrencilerimizin Yüksekova'da sınava girmelerinin başarıları üzerinde ciddi bir etkisi olacağına inanıyoruz.Bunu YKS sınavında gördük. Çocuklarımız ne Hakkari'ye ne de Van'a gitme gereği kalmadan ilçede sınava girmeleriyle beraber bir başarının da geldiğini gördük. İnşallah diğer sınavlarımıza Yüksekova'da yapabilmek için Sivil Toplum Kuruluşlarımızla Kanaat Önderlerimizle ve  Kaymakamımızla beraber bizimle paydaş olan herkesle beraber ciddi çalışmak suretiyle kısa sürede ciddi mesafe alacağımıza ben inanıyorum.

Yılbaşından önce biz  gerekli yerlere yazışmalarımızı başlatacağız. Muhakkak bir kısmında sonuç alacağız. Hepsi olmasada aşama aşama bunları biz gerçekleştireceğiz.
Yüksekova'daki gençlerimiz çok müsterih olsunlar çok rahat olsunlar. Onların ihtiyacını giderecek kadar yapmaya çalışacağız. Yüksekova'da ciddi bir potansiyel var. Gereken ne varsa Ankara'da ki mercilerde bunu görüyordur. Halletmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç ise Hakkari Üniversitesi Rektörü'nü Yüksekova'ya davet ettiklerini belirterek, Yüksekova'da kurulacak Üniversitenin durumunun ne olduğunu hangi aşamada olduğunu  oraya tahsis edilen araziye gerçekten üniversite yapılıp yapılmayacağı konusunda sorular sorduk cevaplarını almaya çalıştık.

Rektör Pakiş'in Yüksekova'da kurulacak bir üniversite ile ilgili çalışmalarının olduğunu ancak burada yerele dinamiklere Sivil Toplum Kuruluşlarına siyasetende ihtiyaç var. Rektör Pakiş'in bize ünirsite ilgili konunun Ankaraya taşınmasını ve dillendirilmesi gerektiğini söyledi. Daha önce çalışmalarımız olmuştu. Ancak bu sefer daha ciddi bir programa taşıyacak şekilde üzerinde duracağız. Yüksekova'ya verilecek olan bölümler ve fakülteler var.Güzel Sanatlar ve Spor Bilimleri gibi. Açıköğretim sınavları ile ilgili mağduriyeti aktardık. Şemdinli ve Derecikten Açıköğretim sınavına giren  öğrencilerin durumunu konuştuk. Bu sınavın ilçede yapılması konusunda ki taleplerimizi aktardık. İnşallah bu staleplerimiz ilerleyen süreçte çözüme kavuşur" dedi.

Kaynak: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ / ULAŞ GÜVEN