Eski ABD Başkanı ve 2024 ABD Başkan adayı Donald Trump, resmi sitesinde, “Başkan Trump, bitmeyen savaşlar peşinde koşan savaş çığırtkanlarını ve küreselcileri kovacak” başlıklı bir video yayımladı.

"Savaş başlatmayan tek başkan"

Kendisinin “nesiller boyunca savaş başlatmayan tek başkan” olduğunu belirten ve Washington’daki bürokratların tavsiyelerini reddederek çatışmalara engel olduğunu söyleyen Trump, 3. Dünya Savaşı için çanların çaldığını vurguladı.

"Ukrayna'ya destek verdik"

Trump, Ukrayna’da 2014 yılındaki ayaklanmalara o dönemki ABD yönetiminin destek verdiğini söyleyerek, “ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı Victoria Nuland gibi, Ukrayna’yı NATO’ya doğru yaklaştırmayı saplantı haline getirmiş insanlara sahibiz.” dedi.

Ukrayna savaşını 24 saatte bitirebiliriz

2024 başkanlık seçimlerinde aday olan Trump, kendi döneminde bu düzenin değişeceğini ifade etti. “Doğru liderlikle Ukrayna savaşını 24 saatte bitirebiliriz.” şeklinde görüş bildiren Trump, kendisinin ABD çıkarlarını her şeyin üzerinde tutan yetkilileri görevlendireceğini söyledi.

3. Dünya Savaşı ne kadar yakın?

Dünya genelindeki uzmanlar, olası bir 3. Dünya Savaşı senaryosu üzerinde duruyor. Bu senaryolar, nükleer silahların geliştirilmesi, test edilmesi ya da kullanılması sonucunda gerçekleşebilecek bir dünya savaşını içeriyor. Teknoloji ve savaş arasındaki ilişki, bu senaryoların önemli bir parçasını oluşturuyor. Bazı uzmanlar, 3. Dünya Savaşı’nın teknolojiyi kamçılayacağını ve geliştireceğini belirtiyor.

Editör: Erkan Çobanoğlu