Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi İşbirliğiyle insanlara çevre bilincini aşılamak, çevreyi temiz tutmak ve insanların çevreye duyarlı olmaları amacıyla yapılan çevre temizliği etkinliğinde yaklaşık 250 gönüllü genç ve öğrenci çöp topladı.

Selahaddin Eyyubi Havalimanı kavşağından başlayarak Sabancı kavşağına kadar  yığınca çöp toplayan gönüllüler topladıkları çöpleri de Yüksekova Belediyesi'ne ait çöp toplama aracına yükledi.

Vbcxgfdt

Polis ekipleri de söz konusu güzergahta güvenliği sağlayarak olumsuz bir durum yaşanmaması yönünde önlem aldı.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İlhan Yılmaz yaptığı açıklamada, çevre haftası münasebetiyle  çevre temizliği etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Bu faaliyeti her sene yaptıklarını ifade eden Yılmaz şunları kaydetti:

"Farkındalık oluşturmak adına Gençlik merkezi gönüllülerimiz ve öğrencilerimizle beraber sokaklarda vatandaşlarımızın dikkatini çekmek amacıyla böyle bir çalışma yaptık.

Yaklaşık 250 öğrencimiz gönüllü gençlerimiz ve çalışanlarımızla beraber havaalanı kavşağından başlayarak Gençlik ve Spor ilçe Müdürlüğü'nün bulunduğu tesislere kadar çöp topladık.Her sene biz bunu düzenli bir şekilde yapıyoruz.Bunu yapmaya da devam edeceğiz.

50 Bin metrekareye yakın parkımız var. Parkımızda her hafta düzenli bir şekilde çöp topluyoruz.Bizim halkımızdan ricamız bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz.Çöplerini caddeye sokağa atmamalarını söylüyoruz.Belediyemize de fazla bir iş çıkartmamak adına insanlarımızı sokaklarımızı temiz tutmaya davet ediyoruz. Bu çalışmayı organize eden gençlik çalışanı arkadaşlarımıza, antrenör arkadaşlarımıza ,eğitmenlerimize gönüllü gençlerimize teşekkür ediyorum."

Nfgcgdyrt