CHP  heyeti Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda CHP İl Başkanı Suzan Duran ve CHP İlçe Başkanı Selim Genç ve partililer tarafından karşılandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz Yüksekova Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada görevden alınan Hakkari Belediye Başkanı ile ilgili bir inceleme gezisi yapmak üzere geldiklerini söyledi.

Yaklaşık 2 ay önce gerçekleşen yerel seçimlerin ardından Hakkari’de kayyım atama durumunun söz konusu olduğunu belirten Şahbaz şunları kaydetti:

“Bu atama halkın iradesine karşı yapılmış bir atamadır.Biz seçimle gelen yöneticilerin seçimle gitmesi gerektiğini düşünüyoruz.Burada bir masumiyet karinesi var bir tutuklama durumu var.Sonrasında da belediye meclisinin kendi içinden seçmesi gereken belediye başkan vekilini İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen atamayı doğru bulmadığımızı ifade etmek istiyoruz. “dedi.

Konuşmanın ardından heyet bir dizi incelemelerde bulunmak üzere karayolu ile Hakkari’ye gitti.

Vali Ali Çelik ile bir görüşme gerçekleştirmesi beklenen heyetin saat 17.00’da  CHP İl Başkanlığı'nda  bir basın açıklaması gerçekleştirmesi bekleniyor.