Hakkari’nin Yüksekova ilçesine gelen DSİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ekinci’yi, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Yüksekova'da Ticaret Odası(YÜTSO) Başkanı Salih Özdemir ve Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen tarafından karşılandı.  İlk olarak Yüksekova arıtma tesisini Gezen Ekinci daha sonra Esendere yolundaki Dilimli barajına geçerek burada Kaymakamdan bilgi aldı.

Daha sonra Yüksekova Halkın Sesi'ne açıklamada bulunan Ekinci, Yüksekova’daki kirli içme suyun DSİ’den kaynaklanmadığını söyledi.

Ekinci: ‘Kaymakamımızın daveti üzerine güzel ilçemiz Yüksekova’ya geldik. Genel müdürümüzün Yüksekova halkımıza çok çok selamı vardı. Daha önce dilimli barajının yapımı DSİ tarafından tamamlanmıştı. Bunun içme suyu faydası var. Tesimizi bugün gezdik dolaştık.  Uzun yıllar boyunca Yüksekova’da içme su sorunu olmayacağını düşünüyoruz. Bide bunun sulama şebekesi var. Sayın bakanımızın sayın müdürümüzün talimatları doğrultusunda aralık ayı içerisinde sulama ihalesini yapacağız. İnşallah bahar ayında buraya ilk kazmamızı vuracağız. İlk etapta 15 bin dönüm sahada çalışma başlatacağız’’ dedi.

‘YÜKSEKOVA’DAKİ KİRLİ SU BİZİMLE ALAKALI DEĞİL’
Yüksekova’daki kirli içme suyun DSİ’den kaynaklanmadığını belirten Müdür, Kirli suyun daha önceki Şehir şebeke hattından kaynaklandığını söyledi.
Ekinci; ‘Bizim arıtma suyunun arıtma tesinin Çıkışında bütün parametreler hepsi inceleniyor. Muhtemelen şehir şebekesi eski bir şebeke olduğundan dolayı oradan karışan sular olabilir.  Ondan ilçe merkezin suyu kirli akıyordur. Bunun detaylarına bakmak lazım’ dedi.

Kaynak: VİYAN ORHAN -MEHMET ÖZKAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ