Yüksekova Meslek Yüksek Okulunun değişik bölümlerinden okuyan öğrenciler ve personeller İlçede gelişi güzel etrafa atılan çöplere karşı farkındalık yaratmak amacıyla çevre temizliği yaptı.

Öğrenci ve personellerden oluşan yaklaşık 60 kişilik gurup Cengiz Topel Caddesi, üzerinde  etrafa atılan çöpleri toplayarak çöp poşetlerine doldurdu. Yığınca  çöp toplayan gurup halkın da çöp konusunda duyarlı olmasını istedi.

Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr.Sibel Canan, yaptığı açıklamada, Öğrenci ve personel arkadaşlarla beraber farkındalık yaratmak amacıyla çevre temizliği yaptıklarını söyledi.

Çevrenin de bu konuya olumlu yaklaştığını belirten Canan, şöyle konuştu:

“Daha önceden belediye temizlik yapmasaydı şu anda arkamızda yığınca çöp olacaktı. Bizler de elimizden geldiğince çöp topladık. İnşallah bir daha topladığımızda bu kara çöp çıkmaz diye umut ediyorum. Çöp kovaları olmasına rağmen çöplerin yere atıldığını gördük. Çok  zor değil yere atacaklarına çöp kovalarına atmalarını bekliyoruz.”

Cxvgbfd

Öğrencilerden Nermin Aydıner ise “Farkındalık yaratmak için buraya geldik. Şunu fark ettik her yerde çöp kutuları olmasına rağmen çöplerin yerlerin çöple dolu olduğunu gördük. Halkımızın bilinçlenmesi adına bu etkinliği yaptık”.İfadelerini kullandı.