Yüksekova'da İlkbaharın gelmesiyle ısınan havaları fırsat bilen vatandaşlar bisikletçilerin yolunu tuttu. Yüksekova'da 3 yıldır talebin arttığı bisikletçiler de bu senede talep oldukça yüksek.

İlçede sınırlı sayıda aktivitenin bulunmasından kaynaklı bisiklet turları ile geziler düzenleyen vatandaşlar soluğu bisikletçilerde alıyor.

Son yıllarda özellikle yaz sezonunda bisiklete olan ilginin her geçen gün arttığını  söyleyen 20 yıllık bisikletçi Naci Özer, talebin daha çok gençlerin ve çocukların oluşturduğunu belirtiyor.

40-319

“20 YILDIR BU SEKTÖRDEYİM BİSİKLETE OLAN TALEP SON YILLARDA İLÇEMİZDE BAŞLADI”

Ulaşıma gelen zamlardan dolayı her gün işe gitmek zorunda olan vatandaşlarında günlük veya haftalık olarak kiraladığını dile getiren Özer, Havaların ısınmasıyla birlikte bisikletler olan talep yine arttı. Biz de bu yoğunluktan tabi ki bizde memnunuz. 20 yıldır bu sektördeyim bisiklete olan talep son yıllarda ilçemizde başladı. Eskiden bu kadar talep yoktu. Bizde 18 yaşını dolduran herkes bisiklet kiralayabiliyor. Çocuklara ise velisi yanında olduğu sürece kiralıyoruz. Fiyatlarımızı geçen seneyle aynı tutuktuk.  Çocuk bisikleti saatlik 5 TL yetişkin ise 25 TL, tam gün ise 150’TL’den kiralıyoruz” dedi.

“İLÇEMİZDE ESKİDEN ÇOK AZ İNSAN BİSİKLET KULLANIYORDU”

İlçede 35 yıldır bisiklet satıp kiralayan Kadir Çelik’te son yıllarda bisikletçilerde olan talepten memnun olduklarını aktardı.

Çelik, "İlçemizde eskiden çok az insan bisiklet kullanıyordu. Hatta kızlar neredeyse hiçi kullanmıyordu. Son zamanlarda vatandaşlar artık bisikletçilerin yolunu tutuyor. Bu durum elbette bizi çok memnun ediyor. Fiyatlarımız bisiklete göre deşiyor. Saatlik 25 ile 35 TL'den kiralıyoruz ” şeklinde konuştu.