İmam Hatip Ortaokulu’nun Konferans salonunda öğretmen ve öğrencilerden oluşan 15 kişilik ekip gelecekteki meslekleri tanıtmak amacıyla tiyatro oyununu  sahneledi.

Tiyatro oyununda bilinen mesleklerin dışında bilinmeyen ama geleceğe yön verecek 12 meslek tanıtıldı.

İçerisinde yazılım mühendisliği, Nano Teknoloji, E- Ticaret, Yapay Zeka Mühendisliği gibi popüler olacak meslekler drama ve tiyatro yoluyla öğrencilere aktarıldı.

Dsrf435

Kaymakam Ömer Çimşit programda yaptığı konuşmada  Avrupa Birliği projesinin uygulandığına şahit olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği projelerinin çok önemli projeler olduğunu aktaran Çimşit, şunları kaydetti:

Hakkari ilimizde uygulanmakta olan “Geleceğin Teknoloji yıldızları yetişiyor” projesi bizim için çok önemli.

Projenin Hakkari ayağını İl Özel İdaresi tarafından yürütülüyor. Milli Eğitim Müdürlüğünün destek ve katkılarıyla uygulanıyor. O anlamda bizim ilçemizde de Halk Eğitim merkezi bünyesinde geleceğin teknoloji yıldızları yetişiyor kursumuz var. Hem Öğrencilerimize hem de mezunlarımıza yönelik kurslarımız devam ediyor. İnşallah bu kurslarımızın devamını getirebiliriz. Çok önemli ve anlamlı bir proje. Bugün de bu proje kapsamında Tiyatro ekibimiz gerçekten çok güzel bir sunum yaptılar bize. Hem güldürdüler hem eğlendirdiler. Klasik tiyatronun ötesinde eğitici, öğretici,geleceğe dair çok güzel dolu dolu bizlere mesajlar vererek geleceğin mesleklerini bize aktarmaya çalıştılar.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tiyatroya  Kaymakam Ömer Çimşit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İskender Akdoğan ve öğrenciler katıldı.

Kghghg