2015 yılında hizmete giren ancak Aletli İniş Sisteminin (ILS), kurulmadığı havalimanında her yıl binlerce yolcu mağdur ediliyor. Pist başına yerleştirilen vericiler vasıtasıyla uçakların inişine yardımcı olan hassas yaklaşma sisteminin kurulmaması, 9 yıldır havalimanını kullanmak isteyen çevre ilçe ve merkezlerin yanı sıra İran ve Irak’tan da gelen yolcuları da mağdur ediyordu.

1-482

Son dönemlerde hava koşullarıyla gündeme gelen Hakkari – Yüksekova Selahattin Eyyubi Havalimanı’na yakın bir tarihte Aletli İniş Sitemi (ILS)  getirileceği öğrenildi.

Uçakların görüşün düşük olduğu meteorolojik şartlarda emniyetle yaklaşmalarını sağlayan ILS’nin  Akalın (Bajerge) Mahallesi’nde kurulması planlanıyor.

2-434

Yakın bir zamanda kurulması planlanan ILS cihazının uzun zamandır yaşanan uçuş iptallerinin önüne geçeceği ön görülüyor

Acente sahipleri kötü hava koşulları nedeniyle  uçak severlerinin sık sık iptal olduğunu ve ILS cihazı sonrası uçakların daha güvenli iniş yapacağını kaydetti

3-373

Konuyla ilgili yolcuların sıkıntılarını her fırsatta dile getirdiklerini hatırlatan acente sahipleri, cihazın gelmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

4-290

Havalimanıtabelası

Yüksekova-11