Yüksekova düğünlerinin vazgeçilmezleri arasında olan  yöresel kıyafetlerin satışları  (kiras-fistanlar)  geçen seneye oranla düştü. 
Yurtdışında kur üzerinden ilçeye getirilen fistanlar yüzde 30 oranında zamlandı

Fiyatları bin ile 5 bin TL arasında değişen fistan kumaşlarını Dubai, Hindistan, İran ve Irak’tan getirdiklerini belirten 7 yıllık esnaf Davut Öztürk, satışlarının her sene azaldığını aktardı. 

"FİYATLARI SÜREKLİ ARTIYOR" 
Öztürk “ Fistanları kur üzerinden satın alıyoruz o yüzden fiyatlar sürekli artıyor vatandaşlarımız düğünlerde eskiden beri fistan geleneğini sürdürmeye çalışıyor. Neredeyse herkes düğünlerde abiye yerine fistan tercih ediyor. Bu yüzden fistanlara her zaman talep oluyor. Fakat her sene satışlarımız daha çok, ayrıca terzilerde çok pahalı dikiyor. Oda satışlarımız etkiliyor. Halkımız artık internetten veya İran, Irak üzerinden kendileri gidip alıyor” dedi.

AÇIK RENKLER TERCİH EDİLİYOR 
Senenin trendlerine uygun kumaş ve renkler getirdiklerini belirten Öztürk, “Özellikle gençler yeni trendleri ve renkleri çok takip ediyor. Bizde senenin trend olan renk ve modellerini getirtmeye çalışıyoruz. Bu sene model olarak taşlı modeller tercih ediliyor. Renk olarak da açık renkler tercih ediliyor” ifadelerini kullandı.