YÜKSEKOVA-Okul bahçesinde düzenlenen fuarda öğrenciler Teknoloji ve Tasarım, Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Tarih, Dil ve Edebiyat alanlarında hazırladıkları projeleri sergiledi.

Öğrenciler tarafından danışman öğretmenleri rehberliğinde hazırlanan projelerin sergilendiği fuara Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Ünel, Şube Müdürü İskender Akdoğan, STK temsilcileri, okul ve kurumlardan yönetici, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit ve davetliler sergilenen çalışmaların yer aldığı stantları gezerken, öğrenci ve öğretmenler tarafından projeleri hakkında bilgi sunuldu. Fuarda sergilenen projeler davetliler tarafından ilgi ve beğeniyle gezildi.

95-56

11 projenin sergilendiği fuarda öğretmenler katılımcılar için minik deneyler yaptı.   

Bu tür etkinliklerin hayal gücü ile yaratıcılığını birleşimi olduğuna işaret eden 5 Mayıs Proje Koordinatörü Ebru Özen, “Öğrencilerimizin bilim şenliklerine olan ilgilerini değerlendirmek istedik. Öğrencilerimiz proje fikirlerini kendileri buldu. Bizler araştırma yaparak projelerin olup olmadığına bakarak onlara rehberlik yaptık. Öğrencilerimizin heyecanı bizleri gerçekten çok mutlu etti. Toplamda 11 proje fuarda sergilendi. İncelme, tasarım ve araştırma alanlarında projeler yapıldı. Projelerin devamının olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Program sonunda okul yönetimi Kaymakam Çimşit’e öğrencilerin kapaklardan yaptığı tablo  takdim edildi.

90-189

,93-59