Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün Hayat Boyu Öğrenme Kurumları geleceğimiz olan çocuklarımızla buluşuyor temasıyla "Minik Eller Büyük Hayaller" etkinliği kapsamında Yüksekova Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan Çocuk Bakım Elemanı Kursu'nun usta öğretici ve kursiyerleri geleneksel sanatlarla kültürel mirasın tanıtılması, öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturulması ve yeteneklerini keşfetmeleri amacıyla çocuklarla çeşitli etkinlikler yapıp oyunlar oynuyor.

Bu sayede çocukların hem sosyal uyumunu hem de becerilerini ve özgünlerini arttırmaya çalışan usta öğreticiler Aksu köyüne giderek çocuklarla pasta kesti oyun oynayıp etkinlik yaptı.

Aewr32

Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Aydın Taş yaptığı açıklamada, geleneksel sanatlar ve kültürel mirasın tanıtılması, çocuklara yeni ilgi alanlarının oluşturulması ve yeteneklerinin keşfedilmesi amacıyla Aksu köyünde yer alan ana sınıfı öğrencilerini ziyaret ettiklerini söyledi.

Çocuklarlahem güzel vakit geçirip hem de  pasta kestiklerini belirten Taş şöyle konuştu:

"Çocuklarla hem oyun hamuruyla hem de müzik eşliğinde çeşitli oyunların oynanması ve pasta kesilmesi gibi çeşitli etkinlikler planladık. Bu anlamda hem usta öğreticimize hem kursiyerlerimize hem de çocuklarımıza çok teşekkür ediyoruz . Halk Eğitimi Merkezi olarak Usta öğreticilerimizle beraber etkinliklerimizi arttırmaya ve çocuklarımızın gönlüne dokunmaya devam edeceğiz." dedi.

Çocuk Bakım elemanı kursunda görevli  Usta öğretici Müminat Karagöz ise "Halk Eğitimi Merkezine bağlı olarak çalışıyor ve onlar eşliğinde köy okullarını ziyaret ediyoruz. Bu kapsamda Aksu köyüne geldik. Çocuklarla çeşitli etkinlikler yaptık pasta kestik. Onlar mutlu biz mutlu. Amacımız 3-4 yaşlarında olan çocuklarımıza müzik yoluyla oyun hamuru etkinlikleriyle onların becerilerini arttırmaya çalışmak. Küçük hediyeler verdik. Çocuklarda  da bu reaksiyonu gördük çok olumlu geri dönüşleri aldık. Etkinliklere katılıyorlar. Verilen görevleri yerine getiriyorlar. Uyum konusunda çok iyiler."