YÜKSEKOVA-İlçenin Esenyurt Mahallesinde 2019 yılında yapılan TOKİ Küme Evleri’ne giden yolda  aydınlatma çalışmasının yapılmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Aydınlatmanın olmadığı yol, sürücülere ve yayalara zor anlar yaşatıyor.

 Vatandaşlar VEDAŞ Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş.  (VEDAŞ) sürekli arayıp ihbarda bulundukları halde ve kimsenin ilgilenmediğini aktardı.

Whatsapp ihbar hattımıza ulaşan vatandaşlar attıkları görüntülerde zifiri karanlıkta el feneri ve cep telefonu ışığı ile yollarını bulmaya çalıştığı görülüyor.

İhbar hattımıza ulaşan Savaş Duru isimli vatandaş, Belli saatlerden sonra otobüs olmadığı için karanlık yolda yürümek zorunda olduğunu kaydederek VEDAŞ ekiplerinden sorunun giderilmesini istedi.

Duru, 2019’dan beri buraya herhangi bir aydınlatma direği yapılmadı. Mevcut güzergahta binlerce hane bulunmakta. Belli saatlerden sonra otobüsler kalmadığı için karanlıkta yürümek zorunda kalıyoruz. Yol çok tehlikeli. Mezarlığın bulunduğu alanda biri düşse ya ölür yada ağır yaralanır. VEDAŞ ekipleri biran önce bu soruna el atması gerekiyor” dedi.