Hilton otelinin konferans salonunda düzenlenen toplantıya Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçelerinden birçok kurum ve sivil toplum kuruluşları  katıldı.

Toplantıda  2018 yılında akredite olan Yüksekova Ticaret Sanayi ve  Odasının 2024-2028 yıllarını kapsayacak bölgenin sosyo-ekonomik ve kültürel kalkınmasına öncülük edecek hedefler doğrultusunda yol haritasını paydaşlarıyla birlikte belirlenmesi amaçlandı.

Fgert

Toplantıda Konuşan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Salih Özdemir, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasının 1990 yılında Hakkâri ilinden ayrıldığını ve Yüksekova’da 325 üye ile kurulduğunu söyledi.

 Odanın  faaliyet alanlarının Şemdinli ,Derecik ilçeleri ile Esendere ve Büyük Çiftlik  beldeleri olduğunu aktaran Özdemir şöyle konuştu:

“Odamız 2024 yılı Mayıs ayı itibariyle 1100 faal üyesi olan bir odadır. Odamızda Ticaret Sicil işlemleri dışında, iş makinası, kapasite raporu, k-belgesi, sayısal takograf ve geçiş belgeleri gibi işlemler yapılmaktadır.Oda da 2020 yılında kurulan yütso akademi  eğitim platformu adı altında binlerce kişiye online eğitimler verip sertifika almaları sağladık.

 Odamızda mesleki yeterlilik sınavları ile bölgedeki ihtiyaç büyük oranda karşılandı. üyelerimize ve diğer paydaşlarımıza devlet destek ve teşvikleri ile bilgilendirme seminerleri verdik ve destekler yenilendikçe yeni seminerler ve toplantılar yapmaya devam edeceğiz.

Bfdgtr

 Proje yürütme konusunda da başarılı bir odadır.2017-18 yılları arasında yürüttüğümüz Avrupa birliği delegasyonu ve çalışma bakanlığı ortaklı projemiz sosyal sorumluluk kategorisinde birincilik ödülü aldı. 2018 yılında akredite oda oldu.

 Türkiye’de akreditasyonda 3. Oda seçilmiştir. Akreditasyon sistemi ile birlikte odamız  Avrupa standartlarında kaliteli hizmet vermektedir. Odamız  %33,33 payla OSB nin kurucu ortağıdır. Odamız bölgenin ilk coğrafi işaretli ürünü olan Çirek Peynir’ini tescil ettirmiştir.

Odamız Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi ve Meclisi ile birlikte bölgenin sosyo-ekonomik anlamda gelişmesi, kalkınması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugünde yürüyeceğimiz bu yolda paydaşlarımızın da öneri ve fikirleriyle hedeflerimizi belirleyip yol haritamızı bu doğrultuda çizmek istiyoruz. “