T.C
YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI
İLAN

1- Belediyemize tahsisli İpek Mahallesi Cengiz Topel Cadde Üzeri 154 Ada 42 Parsel numaralı taşınmaz üzerinde bulunan Kafeterya, 2886 yasanın 45. Maddesine göre açık teklif usulü ile 10 yıllığına kiraya verilecektir.

2- İhale Kafeterya için açık teklif, açık artırma usulü ile Belediyemiz hizmet binası (Esen yurt Mah. İpek yolu Cad. No:266 Yüksekova-Hakkâri) konferans salonunda belediye encümeni tarafından yapılacaktır.

3- Kira bedeli 3 (Üç) yıl peşin, geriye kalan  7 (Yedi) yıl için; 3 (üç) yıllık kira süresinin bitim tarihini takip eden ayda,  …../…../……tarihinden itibaren, yıllık kira bedeli olarak (230.717,04 TL)  kira artış oranında, kiracıya herhangi bir bildirime gerek olmaksızın kira başladığı, günden 1 sonraki yılın aynı gününe denk gelmek üzere o gün İçin Türkiye İstatistik Kurumu'nun (Tüik) Açıkladığı Yurt İçi Tüketici Fiyat Endeksindeki (Tüfe) Artış oranında kira artışı yapılacaktır. Ancak, söz konusu yüzde değişim oranının kiralamanın yenileceği yılda negatif çıkması halinde kira bedelinde bir değişiklik yapılmayacaktır.

4- Kira konusu Kafeterya için belirlenen 3 (Üç) yıllık kira muhammen bedel (KDV hariç), geçici teminat, ihale tarihi ve saati aşağıda belirtilmiştir.

S.
NO
Cinsi
Muhammen
Bedel
3 (Üç)
Yıllık
Geçici
Teminat
%3
İhale
Tarihi
İhale
Saati
1
Kafeterya
692.150,94
20.765,00
03.10.
2023
11:00

4- Tasarruf hakkı Belediyemize ait, yukarıda özellikleri belirtilen taşınmazların 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. Maddesi uyarınca açık teklif usulüyle ihalesi yapılacaktır.

5- İhaleye katılacaklardan istenen belgeler;

a - Belediyeye borcu olmadığına dair belge (Belediye gelirler şefliğinden ihale ilan tarihinden sonra alınmış olmalı)

b- Şartname alındı makbuzu,

c- Geçici Teminat bedeli makbuzu veya teminat mektubu,

d- Gerçek kişiler için nüfus cüzdanı fotokopisi, gerçek kişiler için yerleşim(ikametgâh) belgesi,

e- Gerçek kişiler için adli sicil kaydı belgesi,

f- 2866 sayılı kanuna tabi ihalelerden yasaklı olmadığına dair taahhütname,

g- Ortak girişim olması halinde noter onaylı ortak girişim beyannamesi,

h- İstekli adına vekâleten ihaleye iştirak ediliyorsa; İstekli adına teklifte bulunacak kişinin noter tasdikli vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirkülerini vermek.

a- Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi veya Esnaf Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapılmış olduğu yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge (Tescil Belgesi) ve kayıtlı olduğu vergi dairesi kaydı ve teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli belge ve imza sirküleri
6-İhale suretiyle tek tek kiraya verilecek olan taşınmazlara ait ihale şartnamesi ve diğer evraklar, Belediye Emlak İstimlak Müdürlüğünde çalışma saatleri içinde bedelsiz görülebilir, ihaleye katılmak isteyen istekliler 2.000,00 (İki bin) TL (KDV.) dâhil şartname bedelini ödeyerek şartnameyi satın almak zorundadır.
7- İdare ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
İlanen duyurulur.

#ilangovtr Basın No ILN01896140