İlçeye yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşiltaş ( Şıtazın ) köyünde yaşayan vatandaşlar köyün yukarısında bulunan kayaların çatlaması nedeniyle korku dolu anlar yaşıyor.

Daha önceden gerekli yerlere önlem alınması için başvuru yaptıklarını söyleyen vatandaşlar yetkililerden bir an önce çözüm bulunmasını istiyor.
Hakkari ve ilçelerinde geçtiğimiz günlerde yaşanan 3.4,  4.4  ve  4.5 şiddetindeki depremlerden sonra köydeki bazı taş evlerde çatlaklar oluşurken köyün yukarısında bulunan kayalarda da çatlaklar meydana geldi.

Köy sakinleri meydana gelen  çatlaklardan dolayı  endişe duyarken oluşacak bir kaya düşmesinde de büyük zarar göreceklerini belirtti.
Köy sakini Saim Kartal, Yüksekova Halkın Sesi'ne yaptığı açıklamada, Yeşiltaş köyünün çığ bölgesi olduğunu kaldıkları yerin  iki derenin ortasında yer aldığını söyledi.

Bölgede çığ nedeniyle evlerini birbirlerine yakın yaptıklarını belirten Kartal, şunları kaydetti:
"Evlerimizin bulunduğu alanın üzerinde  dev kayalar var. Her an dağdan kopabilir. Bunun için gerekli yerlere müracaatta bulunduk.  Bazen kaya parçaları düşüyor. Biz köylüler olarak keendi imkanlarımızla bir ara set çektik ama yeterli olmadı. Şu an kayalar kopsa facia olacak evlerimizin üstüne düşer. Yetkililer bir ara geldi baktılar çözüm üreteceklerini söylediler ama hala bir şey yok. Buraya bir çözüm istiyoruz"

Mehmet Çakmakçı ise kaldıkları evlerin eski yapılı taş evler olduğunu anlatarak, "Yetkililerin bize yardımcı olması lazım. Şu an tehlike altındayız. Her an dağdan kaya kopabilir. Çok endişeliyiz" dedi.


 

Kaynak: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ