VİYAN ORHAN - BİLAL TİNAR - FERHAT YİĞİT / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

YÜKSEKOVA – Yüksekova Şehir Stadı’nda DEM Parti öncülüğünde  düzenlenen etkinliğe DEM Hakkari Milletvekilleri Vezir Parlak ile Onur Düşünmez, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Halide Türkoğlu, DEM Parti Hakkari il, ilçe ve belde belediye eş başkan adayları, DEM Parti il ilçe ve belde teşkilatları ile binlerce vatandaş katıldı. Newroz alanında sıkı güvenlik önlemleri alınırken, etkinliğe katılan vatandaşların kimlik kontrolü yapıldı.

90-168

Etkinlik; milletvekilleri, belediye başkan adayları ve ilçe yönetiminin sahneye çağrılması ile başladı. Ardından Kürt sanatçı Mikail Aslan sahne aldı. Katılımcılar Mikail Aslan’ın söylediği şarkılar eşliğinde eğlendi. Daha sonra konuşmalara geçildi. İlk olarak söz alan Hakkari milletvekili Vezir Parlak, halkların Newroz’unu kutladı.

Gg-152

Parlak’tan sonra konuşan DEM Parti Yüksekova İlçe Eş Başkanı Ercan Sevmez, 31 Mart seçimlerinde yüzde doksan oy oranı hedeflediklerini vurguladı. Sevmez, Newroz alanından Figen Yüksekdağ, Gülten Kışanak ve hapiste bulunan siyasetçilere selam gönderdi.

0000-25

Ardından konuşan Yüksekova Belediye eş başkan adayı Şadiye Kırmızıgül Newroz’u kutlayarak, “Newroz, Kürtler için çok önemlidir. Bu yüzden Kürt halkı tüm alanları dolduruyor” dedi.

Kayyum  politikarının uzun zamandır devam ettiğini söyleyen Kırmızıgül, “Kürt coğrafyasındaki bu zulüm son bulsun  diyoruz. Koltukları için bu halkı düşünmüyorlar. Dertleri bu halka hizmet değil. Ama biz sizin hizmetinizde olacağız” ifadelerini kullandı.

94-39

Kırmızıgül’den sonra konuşan Yüksekova Belediye Eş Başkan adayı Şoreş Diri ise Yüksekova’da bugün Newroz’a gelmek isteyenlere zorluk çıkarıldığını belirterek, “Ama buna rağmen bu alanı doldurdunuz. Hepiniz hoşgeldiniz. Biliyorsunuz ki 8 yıldır belediyemize el koydular. Burdan bir daha onlara sesleniyoruz, 31 Mart’ta Yüksekova halkı kayyumlara öyle bir tokat atacak ki sesi Yüksekova’dan Ankara’ya ulaşacaktır. Hedefimiz Yüksekova’da yüzde doksan. AKP’yi Yüksekova’da baraj altında bırakacağız” şeklinde konuştu.

00000-9

Son olarak söz alan Diyarbakır milletvekili Halide Türkoğlu, “Belediye başkanımız Remziye Yaşar şahsında bütün tutuklulara selam gönderiyorum. Direnişin bayramı olan Newroz hepimize kutlu olsun. Newroz zalim Dehak’lara karşı bir mücadeledir aynı zamanda.  Her yıl Newroz’u kutlarken iktidarlara mesaj veriyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Koma Aryen sahne alırken, vatandaşlar halay çekerek eğlendi.

005-7

B-26

95-51

000000-5

I-13

H-20

D-23

E-6

C4-3

Aa-153

A-20

Editör: HABER MERKEZİ