71 yıl sonra dünyaya yaklaşan Şeytan Kuyruklu Yıldız Yüksekova'da görüntülendi. Vatandaşlar ne olduğunu bilmediği yıldızı cep telefonu ile kaydetti. Çıplak gözle gördükleri ihtişamlı yıldız en son 71 yıl önce görülmüştü. 

Esentepe Mahallesi ile Esenyurt Mahallesi'nde bulunan TOKİ Küme Evleri arasında bulunan bölgede çekilen görüntüde gökyüzünde parlayan bir cisim görüntülendi. Evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaşan Esad Tek isimli vatandaş, gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı ışık yayan bu cismi cep telefonuyla kayıt altına aldı. 

Cismin dikey bir şekilde durması ve sarı bir ışık şeklinde yayması nedeniyle çok şaşırdığını belirten Esad Tek, “İftar vakti için çarşıdan eve gitmek için araçtaydık. Gittiğimiz sırada hemen önümüzde duruyordu gökyüzünde. Ben de o anı kaçırmamak hızlıca evimin balkonuna koştum ve o anları cep telefonumla kayıt altına aldım. Gördüğüm manzara beni şaşırttı. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Bir süre sonra ışık yayan bu cisim gökyüzünden kayboldu” dedi.

12P/Pons-Brooks kuyruklu yıldızı, bir daha 2097’ye kadar görülemeyecek

Gözlemcilerinin önümüzdeki birkaç gün boyunca parlak Merkür gezegeninden ve Nisan’daki tam Güneş tutulmasından daha fazlasını görme şansları var. Nadir gözlenen “şeytan kuyruklu yıldızı” veya 12P/Pons-Brooks kuyruklu yıldızı, önümüzdeki birkaç gece boyunca görülebilecek ve Kuzey Amerika’da 8 Nisan’da gerçekleşecek büyük tutulma sırasında da arz-ı endam edecek. Güneş’in etrafındaki dönüşünü 71 yılda tamamladığından, Pons-Brooks’u görmek genelde hayatta bir kez gelen bir fırsat.

400-55

Muhabir: METİN TEK / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ