Yüksekova’da düğün sezonu açılırken düğünlerin vazgeçilmezi olan altın takılardaki yükseliş bütçeyi zorlayınca vatandaşlar çareyi renk, ağırlık ve görüntü itibari ile altına  benzeyen imitasyona yönelmekle buldu. Piyasa değeri 30-35 bin lira olan altın bileziklerin imitasyonlarını 250 liradan başlıyor ve 2 bin liraya kadar değişiyor. İmitasyon altın piyasası son zamanlarda yoğun ilgi görüyor.

 İmitasyon altınları satan satıcılar ise yaşanan yoğunluktan dolayı yüzü gülüyor. Satıcılar, vatandaşın altını alım gücü düştükçe imitasyon ürünlerine talebin olacağını söylüyor.

4-274

“DÜĞÜN SEZONU BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE İMİTASYONA TALEP ARTTI”

İlçenin İran pasajında imitasyon ürünler satarak geçimini sağlayan Nergiz Turus, altındaki yükselişle beraber ürünlerin talep gördüğünü kaydetti.

Turus, “Bu sektörün içinde yılardır varız. Her bütçeye uygun takı satıyoruz. Düğün sezonunu başlamasıyla birlikte İmitasyon ve gümüş ürünlerine talep arttı. Artan maliyetler ve altın fiyatlarından dolayı vatandaşlarımız ürünlerimize rağbet göstermeye başladı. Bizde talep doğrultusunda birçok imitasyon takı getirdik. Şu anda vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Ürünlerimiz altın kaplama olup 2 yıl garantilidir“ dedi.

3-356

2-406

1-446

5-190

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ