Yüksek Seçim Kurulu, Van İl Seçim Kurulunun seçimi büyük farkla kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan hakkındaki kararını kaldırdı. Böylece mazbatanın Zeydan’a verilmesini kararlaştırdı.

Mazbatasının ikinci olan AK partili adaya verilmesine karşı Van halkıyla birlikte büyük bir mücadele yürüten Abdullah Zeydan'ın YSK kararını öğrendiği an kameralara yansıdı. Görüntülerde telefonla kararı öğrenen Zeydan'ın sloganlar ve alkışlar arasında büyük bir sevinç yaşadığı ve sevincini etrafındaki destekçileri ile paylaştığı görülüyor. 

VAN SOKAKLARINDA BAYRAM HAVASI

Öte yandan YSK kararının duyurulmasının ardından binlerce Vanlı kutlama için sokaklara döküldü. Kutlama için DEM Parti Van İl Örgütü binasının önüne gelen kitle alana sığmadı. Binlerce kişi alana sığmayınca kutlamaların Beşyol Meydanı'nda yapılmasına karar verildi. İçinde partilerin bulunduğu otobüsten yapılan anonslarla, halk Beşyol Meydanı'na davet edildi.

DEM Partili kaynaklardan alınan bilgiye göre, Van Valiliği kutlamaların Beşyol Meydanı'nda yapılmasına izin vermedi. Bunun üzerine Beşyol'a doğru yürüşe geçen yüzbinlerce yurttaş, yönümü Musa Anter Barış Parkı'na çevirdi. 

Editör: Erkan Çobanoğlu