AK Parti, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi aday adaylığı başvurularını almaya başladı.

AK Parti Hakkari İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya, yaptığı yazılı açıklama ile aday adaylarının; Belediye başkanlıkları için 9-17 Kasım tarihleri arasında, belediye ve il genel meclis üyelikleri için de 9 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında başvuru yapabileceklerini duyurdu.

Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesi AK Partimizin Aday Adaylığı Başvuru Süreci başladı. Bu doğrultuda başvuru yapmak isteyen aday adaylarımızın izleyecek olduğu adımlar aşağıdaki gibidir;

Belediye Başkanlıkları için 9-17 Kasım 2023, Belediye Meclis Üyeliği için 9 Kasım-3 Aralık 2023 tarihleri arasında başvurular kabul edilecektir.

Adaylık ön başvurusu, basvuru.akparti.org.tr adresinde bulunan ilgili seçim türüne ait formların E-Başvuru yöntemiyle doldurularak istenilen eklerle birlikte sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Başvurunun kesinleşmesi için aday adaylarının bizzat ilgili ilçe başkanlıklarımıza gelerek sistemde doldurduğu formun çıktısını imzalamak zorundadır. Aksi halde başvurular işleme konulmayacaktır.

Başvurular hafta sonları da kabul edileceğinden teşkilat binalarımız açık ve müracaat almaya hazır tutulacaktır. Ülkemiz, Hakkari'miz ve teşkilatımız için hayırlı olsun." 

Editör: Erkan Çobanoğlu