28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine sadece 11 gün kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçecek olan kritik seçimler öncesinde AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TGRT Haber Ankara temsilcisi Ercan Gürses’in sorularına cevap verdi. Numan Kurtulmuş, ATA İttifakı adayı Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini düşündüğünü söyledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un açıklamalarında öne çıkanlar şöyle: 

MUHTEŞEM BİR BAŞARI: Cumhur ittifakının almış olduğu oy oranı muhteşem bir başarıdır. AK Parti’nin ikinci 20 yılı olacak derken yine karşı taraftan birileri dalga geçiyordu. Büyük başarıdır. Bütün seçmenlerimize teşekkür ederim. Katılımın yüksek olması önemlidir. Seçim akşamından sonra son derece olgun tavır ortadaydı.

SİNAN OĞAN GÖRÜŞMESİ OLACAK MI?: Şimdi bir kere Sinan beyi tebrik etmek lazım. Aldığı oy önemli bir oydur. Oy veren kitlenin temel özelliği Türkiye’nin bölünmesine karşı olan başarılı bir kitle. HDP’nin ayrıştırıcı dil kullanmasından, CHP’nin ısrarla özerklik söylemleri yine terör baronlarının cezaevlerindeki tutsaklarını çıkaracağız demelerinin, Apo’ya sloganlarına rahatsızlık duyulduğunu biliyoruz. Dolayısıyla ikinci turda sayın Cumhurbaşkanımıza destek olacaklarını düşünüyoruz.

HDP GÜNDEMİ: HDP oylarının düşmesi önemli bir işarettir. Bizler yıllardır biz HDP'nin kurumsal olarak kurulmasına karşı değiliz. Terörle aranıza mesafe koyun diyoruz. Seçmen kitlesinin yeter artık şu dağ ile aranıza mesafe koyun diyor. Türk halkı bölünme istemez.

2. turu kesinlikle kazanacağız. Şimdi oy pusulalarında iki seçenek var. Artık iki aday var. Oy pusulalarında çokça katlama olmayacak. Bütün illerde öndeyiz dediler utanmalılar!

MERAL AKŞENER AÇIKLAMASI: İBB Başkanına çok büyük destek vermesi karşı taraftaki ittifakta derin yaralar oluşturdu. Seçim akşamında da Akşener, 'benim dediğim daha doğruydu' gibi bir düşünceye girmiş olabilir. Bütününe baktığımız zaman millet ittifakı büyük hüsran içerisinde. Birinci turda büyük farkla alacağız dediler. Akşener'in yüz ifadesi hüsranlığı gösteriyor. Bu kafalar yobaz kafadır. Tekirdağ'da depremzede vatandaşlarımızı çıkarmaya çalışan CHP'li belediye, sosyal medyada çok sayıda nefret söylemi içeren paylaşımlar... İnsanın yüzü kızarıyor, utanç duyuyor. Kılıçdaroğlu'na oy veren ya da başka adaylara oy veren vatandaşlarımızın tamamı bizim yurttaşlarımızdır.''

KILIÇDAROĞLU PARTİNİN BAŞINDA DURAMAZ: Ben daha önce de söyledim, CHP ve HDP taş çatlasa yüzde 35...  Kılıçdaroğlu, 2. turda seçimi kaybederse, ittifak dağılır hatta CHP dahil bütün bileşenler yeni bir yapılanmaya gider. CHP'nin başında kim olacağı beni ilgilendirmez fakat siyasetin kurallarıyla hareket edeceksek seçimi kaybetmiş bir Kılıçdaroğlu'nun bundan sonra CHP'nin başında durması imkansız. /gazete duvar

Editör: Viyan Orhan