Dem Parti Hakkâri Milletvekili Öznur Bartın,  Derecik ilçesine bağlı Anadağ köyünde bulunan Yeşilova Mehmetçik Orta ve İlkokulu'nun yıkılması sonrasında öğrencilerin mağdur olduğunu dile getirdi. 

Önergesinde öğrencilerinin eğitiminin aksamaması için buna bir çözüm bulunması gerektiğini ifade eden Bartın, yeni okulun bir an önce tamamlanması ve eğitime hazır olması gerektiğini kaydetti.

Milletvekili Bartın, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yanıtlaması isteğiyle şu soruları sordu:

*Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Anadağ köyündeki yaklaşık 500 öğrencisi bulunan ve geçen yıl yıkılan Yeşilova Mehmetçik Orta ve İlkokulu’nun yapımının kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında durdurulduğu doğru mudur?

*Yeşilova Mehmetçik Orta ve İlkokulu’nun yerine yapılması planlanan ve 16 Ekim 2023’te ihalesi gerçekleştirilen 25 derslik okulun inşaatı, geçen süreye ve öğrencileri zor şartlar altında eğitim görmelerine rağmen neden başlatılmadı?

*Köyün sağlık ocağında eğitim gören Yeşilova Mehmetçik Orta ve İlkokulu’nun öğrencilerinin nitelikli bir eğitim aldıklarını ve eğitimde eşitlik ilkesinden yeteri kadar yararlandıklarını düşünüyor musunuz?

*Yeşilova Mehmetçik Orta ve İlkokulu’nu yıkıldıktan sonra sağlık ocağında eğitim gören öğrencilerinin aldıkları eğitimin etkin olup olmadığına yönelik herhangi bir araştırma – inceleme yapılmış mıdır? Yapılmışsa sonuçları nedir?

*Kamuda tasarruf tedbirleri paketi kapsamında yapımı durdurulduğu öğrenilen Yeşilova Mehmetçik Orta ve İlkokulu’nun öğrencilerinin nitelikli ve uygun koşullarda eğitim görmeleri için hangi ek tedbirler alınmıştır / söz konusu okulun öğrencilerine önümüzdeki eğitim öğretim yılında nerede eğitim verilmesi planlanmaktadır?

*Kamuda tasarruf tedbirleri paketi kapsamında Derecik başta olmak üzere Hakkari’de yapımı durdurulan okul, öğrenci yurdu ve pansiyonu hangileridir?

*İhalesi yapılan ve öğrencileri ciddi sorunlar yaşayan Yeşilova Mehmetçik Orta ve İlkokulu’nun kamuda tasarruf tedbirleri kapsamı dışında tutulması ve önümüzdeki eğitim öğretim sürecine yetiştirilmesi amacıyla Bakanlığınızın nasıl bir çalışması vardır?

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ