VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKINSESİ

Yeşil Sol Hakkari Milletvekili Öznur Bartın Derecik ilçe merkezi ve köylerinde internet erişimi ile ilgili yaşanan sorunları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'a sordu.

Milletvekili Bartın internetin, günlük yaşamın temel bir ihtiyacı haline gelmiş olup sağlık, eğitim, haberleşme, ulaşım, ticaret gibi birçok alanda büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. 

Alt yapı yetersizliği nedeniyle Hakkâri’nin Derecik ilçesi başta olmak üzere ilçeye bağlı birçok köyde, internet erişiminde ciddi sorunlar yaşanmakta ve yurttaşlar, maddi-manevi mağduriyet yaşadığını ifade eden Bartın bu sorunun giderilmesine dair 2 bin imza toplayarak Türk Telekom İl Müdürlüğü ve Kaymakamlığa başvuru yapmış ancak hâlâ sonuç alamadığını söyledi.

Ayrıca Milletvekili Bartın Derecik ilçesinde internete erişimde yaşanan bu sorun benzer şekilde Hakkâri’nin diğer birçok bölgesinde de yaşandığını söyledi.

Kentte internet alt yapısında yaşanan sorunların bir an önce bitmesini; öğrenci, esnaf, e-ticaret ve gazetecilik faaliyetleri yürüten kesimler başta olmak üzere yurttaşların karşı karşıya olduğu mağduriyetin giderilmesi gerektiğini belirten Bartın; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'na yazılı olarak yanıtlaması istemi ile şu soruları yöneltti:

* Derecik ilçesinde ve çevre köylerinde yıllardır devam eden mobil ve yerel ağ sorunları, halkın günlük yaşamını ciddi şekilde etkilemektedir. Bu sorunların giderilmesi için kaymakamlık ve ilgili kurumlara defalarca bildirilmesine rağmen sorun çözülmemiştir. Bakanlığınız bu sorunun çözümüne yönelik gerekli çalışmaları ne zaman başlatacaktır?

* Derecik’te yurttaşlar, imza toplayarak yaşadıkları soruna dikkat çekti ve çözüm talebinde bulundu. Çözüm konusunda ilgili kurumların sorumsuz hareket etmelerinin gerekçesi nedir?

* Derecik ilçesi ve çevre köylerde yaşanan mobil ve yerel ağ sorunları, diğer yerleşim bölgelerinde de benzer şekilde yaşanıyor. Bakanlığınız kentte alt yapı eksikliklerinin giderilmesi için herhangi bir eylem planınız var mıdır?

* Hakkari’de haberleşme altyapısının yetersiz olduğu kaç bölge bulunmaktadır, sorunun çözümüne ilişkin bugüne kadar yürütülen çalışmalar nelerdir?

Editör: Erkan Çobanoğlu