Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi 

Hakkâri’de, Rehberlik ve Araştırma Merkezine ait kurum binasında hizmet veren Bilim Sanat Merkezi yerinin il emniyet müdürlüğüne verilmesine karşı basın açıklaması yapıldı. Dernek binasından İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüyüş düzenleyen Hakkâri Gençlik ve Engelliler Derneğine Eğitim Sen ve KESK şubeler platformu destek verdi.

Hakkâri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasını Hakkâri Gençlik ve Engelliler Derneği başkanı Yavuz Aydoğdu okudu. Verilen kararın mevzuata açıkça aykırı olduğunu dile getiren Başkan Aydoğdu açıklamanın devamında şu ifadelerde bulundu;

‘’Hakkâri il Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezi binasında hizmet veren Bilim ve Sanat Merkezinin yer II Emniyet Müdürlüğüne ait bir birime tahsis edilmiştir. Birçoğu derneğimizin üyesi olan özel yetenekli öğrencinin ve engelli vatandaşın eğitim aldığı binada hâlihazırda yaz kurslarına devam etmektedir. Bilim ve Sanat Merkezinin taşınabileceği alternatif bir bina olmamasına rağmen böyle bir kararın alınması mağduriyetlere neden olacağı için kabul edilemez. Ayrıca mezkûr binada Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü de hizmet vermektedir. Eğitim süreçleri ile ilgili merkeze devam eden öğrencilerin, özel gereksinim sahibi bireylerin ve yetişkinlerin çeşitli hizmetler aldığı binanın giriş katında emniyet güçlerinin bulunması rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin sunulmasını da olumsuz etkileyecektir. Binanın kuruluş amacı ve bahsi geçen eğitimlerin veriliş usulünü ve gayesini düzenleyen yasal mevzuatlar karsısında verilen karar açıkça mevzuata aykırıdır. Eğitimin çokça önemsendiği ve gerekliliği konusunda farkındalıkların oluştuğu bu zamanlarda mülki amir ve yöneticilerin verilen kararın yanlışlığının farkına varmaları ve vazgeçmelerini beklemekteyiz. Bu nedenle yetkililere bilimden ve pedagojiden uzak bu kararlarını yeniden değerlendirip derhal geri çekmeleri için çağrıda bulunuyoruz. Yine Milli Eğitim Bakanlığına ve ilgili tüm birimlere duyarlılık çağrısında bulunuyoruz. Konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bu memleket sahipsiz değildir. Bu memleketi parsel parsel satmanıza müsaade etmeyeceğiz. Aile şirketinize attığınız adımlar Türk ceza kanunlarına aykırıdır. Bu sıcakta bizi yalnız bırakmayan Eğitim sen ve KESK şubeler platformu teşekkür ediyoruz. Bizi yalnız bırakan diğer STK’lar gün özel gerekesimi kardeşlerimize sahip çıkma günüdür. Gelin bizimle bir olun’’ dedi.

Editör: Erkan Çobanoğlu