Halkbank, Esnaf ve Sanatkarların kullandığı borcu devam eden kredilerde faiz oranını yükseltti. Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Muharrem Tekin bu duruma tepki göstererek “Ekonomik koşullar karşısında can çekişen Esnaf ve Sanatkarlarımıza faiz artışı uygulaması büyük bir yük getirecektir” dedi.

"PİYASADA FAİZİN YÜKSELİŞİNİN SEBEBİ ESNAF DEĞİLDİR"

Esnafın faiz artışı altında kaldığını belirten Muharrem Tekin "Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla Halkbank tarafından Esnaf ve Sanatkarlarımıza kullandırılmış olan hazine destekli kredilerin devam eden taksit ödemeleri Halkbank Genel Müdürlüğü'nce faiz güncellemesi yapılmış olup kademeli olarak artırılmıştır. Yani düşük faizle çekilen kredilerin kalan limitleri güncel faiz oranları ile yeniden güncellenmiştir. Bu uygulama Esnafımıza ağır bir yük getirecektir. 

Esnafımızın aleyhine yapılan bu düzenlemenin kabul edilir bir yanı yoktur. Yaşanan ekonomik kriz karşısında ayakta kalma mücadelesi veren Esnaf ve Sanatkarlarımız böylesine bir faiz yükünün altından kalkamaz" şeklinde konuştu.

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ