-YÜKSEKOVA

Hakkâri, dün gurbetten gelen iki acı haberle sarsıldı. Antalya’ya çalışmaya giden Yüksekovalı Cuma Akdoğan kalp krizi sonucu hayatını kaybederken, Sakarya’ya çalışmaya giden Derecikli Enver Gökal ile araba çarpması sonucu hayata gözlerini yumdu. 

Gurbete çalışmaya gidip tabutla dönen gençlerin ölümünde herkesin sorumlu olduğunu kaydeden Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, “Geçim sıkıntısından ve çalışmak için göç eden gencecik çocuklarımız bir bir kayıp gidiyor elimizden” ifadelerini kullandı. 

Sosyal medya hesabından Derecikli Gökal’in fotoğrafını paylaşan Başkan Tekin şu ifadeleri kullandı: 
“Efkar ettiğimiz şey memleketin halidir,
Sanmam hemşehrim sanmam bundan acısı olsun”

Ne kolay söylüyoruz değil mi? “Kazada hayatını kaybetti”. 

Ticaret, turizm ve hayvancılık potansiyelinin en yüksek olduğu bir bölgedeyiz. Ne yazık ki bu potansiyelden faydalanamıyor ve ülkenin en yoksul kentlerden biri haline geliyoruz. Geçim sıkıntısından ve çalışmak için göç eden gencecik çocuklarımız bir bir kayıp gidiyor elimizden. Kimisi trafik kazasıyla, kimisi inşaattan düşerek, kimisi saldırılara maruz kalarak… Enver Gökal Derecik’ten Sakarya’ya çalışmak için gitmişti. Kaza sonucu hayatını kaybetti. Rahmet diliyorum. Ailesinin acısını paylaşıyorum. 

Ailenin acısını paylaşıyoruz ama ateş düştüğü yeri yakıyor beyler. Biz STK’lar başta olmak üzere, bu memleketin siyasetçileri yerel yönetimleri, kaymakamları, valisi, hepimizin sorumluluğu var. “Hakkari’de Hayat Var” demekle yaşanmıyor. Evet Hakkari tam anlamıyla yaşanılacak bir memleket. Ama ulaşım, ticaret, sınır kapıları, sanayi ve buna benzer bir çok sorun ortadayken her şey güllük gülistanlıkmış gibi göstermekte doğru gelmiyor bana.   

Memleketimizi bütün güzellikleriyle yaşamak, ve bu acımızın son olması ümidi ile…”

Kaynak: BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ