YÜKSEKOVA- Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Muharrem Tekin, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak’ın Hakkari temaslarını değerlendirdi. 

Gümrük kapıları ile ilgili sorunları yıllardır anlattıklarını kaydeden Başkan Tekin, “En son geçen hafta HESOB Yönetim Kurulumuzla birlikte Ankara’da yaptığımız bir kaç görüşmede de gümrük kapılarımızın sorunlarını aktarmamız üzerine dün Ticaret Bakan Yardımcısı ve Gümrük İdareleri Genel Müdürlüğü yetkilileri ilimizi ziyaret etti. Esendere, Derecik ve Üzümlü Sınır Kapılarını dolaşan Bakan Yardımcısı ve ekibi buradaki eksiklik ve sorunları bizzat tespit ettikten sonra Meslek Oda Başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Sayın Bakan Yardımcısının bizzat yerinde tespit ettiği sorunları ve taleplerimizi bir kez daha yaptığımız toplantıda dile getirdik. İlimize ve bölge ekonomisine çok büyük katkı sağlayacak, insanlarımızın refah seviyesini yükseltecek ve ilimizde insanların yaşam kalitesine dokunacak sınır kapılarımızın sorunlarının giderilmesini istedik” ifadelerini kullandı. 

Başkan Tekin, “Haklı ve yasal taleplerimiz çok net ve basitti. 
✔️Üzümlü ve Derecik Sınır Kapıları altyapısının  yapılması ve ilkel görünümden çıkarılıp modern görünüme kavuşturulması 
✔️Altyapı sorunu çözülene kadar Derecik Sınır kapısının da haftanın 7 günü açık olması
✔️Mesai saatleri içinde açık olan Üzümlü ve Derecik Sınır Kapılarının yaz aylarında çalışma saatlerinin uzatılması 
✔️Yoğunlaşmaya ve saatlerce hatta gün boyu kuyrukların oluşmasına neden olan tek pasaport gişesinin sayısının arttırılması
Sayın Bakan Yardımcısı çok nezaketli ve sınır kapılarında gördüğü manzara karşısında taleplerimizin haklı talepler olduğunu ve çözüme kavuşturulması gerektiğini bunun için gerekli çalışmaları başlatacaklarını söyledi. Gerek sınır kapıları ziyaretinde karşılaştığı halkımızın gerekse toplantıda bulunan STK ve iş insanlarının hayta bütün Hakkari’nin gözü bu ziyaret sonucundaki gelişmelerde olacaktır. Umudumuz ve beklentimiz var” dedi.

74790Bc9 718A 4710 924E 1Eac549Fcd96

Muhabir: BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVAHALKINSESİ