Yüksekova'da Ziraat Kavşağında açılan fuarda, Karadeniz yöresine ait farklı gıdalar tanıtılırken fuarın 15 gün boyunca süreceği öğrenildi. 

Konuyla ilgili sosyal medya hesabında açıklama yapan Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Muharrem Tekin, fuarın bayram arifesine denk geldiğini hatırlatarak  yerel esnafa zarar verdiğini söyledi. 

Tekin açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Ekonomik kriz karşısında ayakta kalma mücadelesi veren, özellikle üç harfli marketlerin hileleri karşısında nefesi daralmış, kirasını ödeyemeyen hatta geçim sıkıntısı yaşayan esnafın gözü, iş yapabilecek bayram arifelerindedir. Her geçen gün ekonomik şartlar karşısında kepengini açık tutmanın zorluğunu yaşayan, ilçe ekonomisinin ve istihdam yükünün büyük bir oranını sırtlayan esnafın gözü çalışılabilecek bu günlerde iken, başka illerden getirilen bir kaç kişiye  yerel ürün adı altında esnafımızın kapısına, çarşının ortasına çadır kurdurtarak stand açtırmak, ayıptır, yazıktır, günahtır. 

İlgili yetkililere sesleniyoruz. Kapısına çadır kurdurduğunuz esnafla her zaman yüz yüze geleceksiniz. Bu yanlış kararınızdan biran evvel dönün ve esnafın kapısına kurdurduğunuz bu çadırları kaldırın. İşlerini kaybetmeyle karşı karşıya kalan esnafın ahını almayın" dedi.

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ