Viyan Orhan / Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Yüksekova Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından çarşı merkezinde bulunan Cengiz Topel caddesinde ki orta refüjler de çiçek çalışması yapıldı.

 Belediye ekipleri, baharın gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte kavşak ve orta refüjler de çiçeklendirme ve yeşillendirme çalışmalarına hız vererek kendin daha estetik görünüme kavuşması için çalışmalara başladı.

Cadde üzerinde bulunan refüj ve kavşaklarda çalışmalarını yoğunlaştıran belediye ekipleri kışlık çiçek ve bitkilerin yerine kadife(sarı renkli kadife ile turuncu renkli kadife) dikimi gerçekleştiriyor. Ekilen rengarenk çiçekler refüj ve kavşaklarda görsel bir şölen oluşturuyor.

Çarşı merkezinin renklendirme çalışmalarına gazetemizin genel müdürü Ali Yiğit, Gazeteci Senar Yıldız ve Metin Tek katıldı.

Yüksekovalılar İpekyolunun Çirkin Görüntüsünden Kurtulmasını İstiyor

Çarşı merkezindeki çiçek ekimi vatandaş tarafından takdirle karşılanırken, İlçenin vitrini olan Uluslar arası öneme sahip tarihi İpek Yolunun da biran önce o çirkin görüntülerinden kurtulup peyzaj çalışmalarının yapılmasını istiyoruz denildi.

Editör: Viyan Orhan