VİYAN ORHAN/ YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Kahramanmaraş Elbistan’dan Hakkari’nin Yüksekova ilçesine gelen Meliha Aksu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), tarafından 17-18 Haziran’da yapılacak YKS sınavında TYT oturumunu onaylandığını AYT oturumunun onaylanmadığını ve mağduriyet yaşadığını dile getirdi.

Fen Lisesi mezunu Depremzede Meliha Aksu emeklerinin boşa gitmesini istemediğini söyleyerek mağduriyetinin giderilmesini istedi.

“Yetkililere sesleniyorum”

Yaşanan sıkıntıyı acilen giderilmesini belirten Öğrenci Aksu, “Depremzede öğrencisi olarak Hakkâri Yüksekova'ya geldim. Tablet ve telefonum enkaz altında kalmıştı. Bulunduğum ilde kimseyi tanımıyordum. YKS işlemlerini tek başına yapmaya çalıştım. Cumartesi günü yapılacak olan TYT sınav başvurum onaylanmış. Pazar günü yapılacak AYT sınav başvurum onaylanmamış. ÖSYM depremzede öğrencilerinden sınav ücreti almadı o yüzdende onaylanıp onaylanmadığını göremedim. Büyük bir mağduriyet yaşıyorum. Bütün yetkililere sesleniyorum. Başta Sayın Cumhurbaşkanıma, ÖSYM Başkanına, Milli Eğitim Bakanına, vicdanlı ve sağduyulu herkesin bu mağduriyetimin giderilmesi için bana yardımcı olmalarını istiyorum.  Büyük emekler verdim. Depremden çıkmama rağmen çalışmalarıma devam ettim. Bir yılımın ve umutlarımın heba olmasını istemiyorum” şeklinde konuştu. 

Editör: Viyan Orhan