DERECİK- 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde aday olan muhtarlar projelerini anlatmaya devam ediyor. 
Hakkari’ye bağlı Derecik ilçesinde ilk kez bir kadın, muhtar adayı oldu. Seçimlerde iddialı olduğunu kaydeden kadın muhtar adayı Şehla Kaya, “Kadının elinin değdiği her yer güzelleşir” sloganıyla seçim çalışmasını başlattı. 
Kaya, “Türkiye’nin birçok yerini gezi, iş, yada eğitim dolayısıyla gezip gören memleketin şanslı kızlarındanım. Her zaman arkamda duran destek olan çok güzel bir aileye sahibim. Aldığınız her kararda arkanızda dimdik duran bir aileniz varsa başaramayacağınız hiçbir şey yoktur. Onların desteğiyle böyle bir karar aldım. Adaylığıma karar verip duyurduktan gelen mesajlar ve telefonlar çok fazla güç ve cesaret verdi” dedi. 

Köylerinde ileriye dönük bir gelişme, bir değişim olmadığını kaydeden Kaya, “Benim gayem görevimden çok daha fazlasını yapmak olacak. Daha güzel yaşanabilir bir mahalle, daha güzel bir köy ve daha güzel bir ilçe daha güzel bir memleket için elimden gelen herşeyi yapacağım. Yıllardır süren yol, su, ve elektrik sıkıntımız var.  Yıllardır asfaltlı yola hasretiz. Yollarımız bozuk olduğundan ulaşım güç, bi o kadar da masraflı. Çocukların oynayabileceği bir alan da mevcut değil. Köylerimizde bu ve bunun gibi birçok sorunla bizzat ilgilenip hepsini yerine getirene kadar peşini bırakmayacağım” şeklinde konuştu. 

KADININ ELİNİN DEĞDİĞİ HER YER GÜZELLEŞİR

Kaya, “Bunun için de halkımın ve özellikle gençlerin, kadınların desteğini bekliyorum. Bir kadın yapabilir mi demeyin. Fırsat verildiğinde kadınların ne kadar güzel işler başaracağını biliyoruz. Allah'ın izniyle muhtarlık görevimizi layıkıyla yerine getirdikten sonra ilçemiz ve şehrimiz için çalışıp  güzelliklerini tüm Türkiye'ye tanıtacağım” sözlerini kullandı.

A Kadın

Muhabir: BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ