YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

 Ekoloji, Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği  Bir çok bölgeden gelen 90  kişilik  sporcu ve doğa severlerle beraber Yüksekova’dan 4 bin 116 rakımlı Cilo Dağına çıkarak bölgenin yüksek dağı olan Cilo’dağında halaylar çekerek kanyon ve zirvenin keyfini çıkardı.

Hakkari’nın doğasını tanıtmak için çalıştıklarını belirten Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği “Her hafta olduğu gibi bu hafta da gezilerimize, doğa yürüyüşlerimize devam ediyoruz. Biz 90 kişilik ekiple Sabahın ilk ışıklarıyla bölgede güzellikleri görmek için doğa yürüyüşüne başladık. Bölgede bulunan şelale ve gölleri gezdik. Çok sayıda dışarıdan gelen misafirlerimizde var. Hakkari ve Yüksekova doğasını tanıtmak amacıyla buraya getirdik. Asıl amacımız, her doğa yürüyüşümüzde doğanın korumasına dikkat çekmektir. Cilove Reşko dağlarına  çıkan doğa severler bölgede şelale, göller ve buzulları gezerek kayıt altına alarak  tanıtmaya çalışacaklarını ifade ettiler.doğa yürüyüşü  yaparak ve bölgede bulunan güzellikleri yerinde gezen doğa severler .Cilo Dağı ve bu saklı cennetini görmek için her şehirden  insanlarakın akın geliyorlar. Bundan sonra da aynı hızla gelen tüm misafirlerimize yardımcı olup onlara rehberlik yapacağız. Herkesi buraları görmek için bekliyoruz." ifadelerini kullandılar.

       Ayrıca Hakkari merkezde  faaliyet gösteren diğer derneklerde ,  doğa sever ve sporculardan oluşan gruplarla beraber  günü birlik geziler düzenledi. Cilo dağında yüzlerce insan hafta sonunu  bölgede geçirerek buzulları,  şelaleleri, cilo dağı zirvesini gezerek  doğanın tadını çıkardı.

Editör: Erkan Çobanoğlu