14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından döviz kurunda başlayan yükseliş ve tüketim mallarına gelen zamlar devam ediyor. İstanbul’da fırıncılar ekmeğe yüzde 33-40 aralığında bir zam gelmesi için çalışmalara başladı.

 Cumhuriyet'ten Rıfat Kırcı'ya konuşan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, zammın zorunlu hale geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Undan, kiraya, dağıtıma, işçiliğe, yakıta her şeyde fiyatlar yükseldi. Dolar artınca benzin, ardından taşıma ücreti ve yakıt masrafı artıyor. Fırından çıkan ekmeğin bakkala dağıtımı var. Şu anda bir aracın fırından çıkıp ekmeği dağıtmasının maliyeti şoförüyle birlikte aylık 50 bin lira. Bir ekmek 250 grama sabitlenmeli ve 10 lira olmalı.” 

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ise döviz kurunun yükselişi sonrası özellikle taşımacılık ve elektronik ticaret sektöründe tüketici şikâyetlerinin arttığını belirtti. Aydın Ağaoğlu şunları anlattı:

“Kur dalgalanmasını bahane eden seyahat firmaları, bilet almış vatandaşların biletlerini iptal ederek tekrar bilet satmaya yöneliyorlar. Bunun yanı sıra doların artmasıyla birlikte internet üzerinden verilen siparişlerde yoğun iptal şikayetleri başladı.”

Editör: Erkan Çobanoğlu