Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Irak’a 13 yıl sonra resmi ziyaret gerçekleştİrdi. Günübirlik ziyaretin ilk durağı Irak'ın başkenti Bağdat, ikinci durağı ise Erbil oldu.

Erdoğan ile birlikte Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç yer aldı.

Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile bir araya geldi. Bağdat Sarayı'ndaki görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

Erdoğan ile Reşid görüşmesine ilişkin açıklama

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Bağdat'ta Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Türkiye ve Irak ikili ilişkileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, bölgesel ve küresel meseleler ile terörle mücadele konuları ele alındı.

Türkmenlerin hak ettiği konuma ulaşmalarının Irak'ın istikrarı için önemli olduğunu da belirten Erdoğan, Gazze'deki İsrail zulmünü durdurmak için çabaların devam ettiğini, Müslüman ülkelerin bu süreçte birlik içinde hareket etmesinin gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak Başbakanı Sudani ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yılın ardından geldiği Irak’ta temaslarını sürdürüyor. Erdoğan, başkent Bağdat’ta Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile bir araya geldi.

Aaa-20

.

Editör: Erkan Çobanoğlu