Türkücü Aydın Aydın'ın da katıldığı,  Antalya'nın Kumluca ilçesinde. Ortaköy Köy Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen sembolik nikah öncesi eşekler süslenerek gelinlik ve damatlık giydirildi.

 DAVUL ZURNALI SIRA DIŞI BİR DÜĞÜN YAPILDI

Aydın Aydın Antalya’da eşeklere sembolik sıra dışı bir nikah töreni düzenledi.  Önce gelin eşek süslendirildi. Daha sonra damat eşeğe siyah kumaş serildi, fötr takıldı. Daha sonra da  nikah için  sahneye çıkan eşeklere köy halkı tarafından nikah yapılarak takılar takıldı. Gelin damat eşeklere Türkücü Aydın Aydın tepside marul, salatalık, havuç ikram etti.  Eşeklerin nikah töreninde davul zurna çalındı. Aydın Aydın ve yöre halkı ile eşşeklere bir düğün yaparak eşekler yok olmasın mesajını verdi.

Mnb-5

 GELİN DAMAT EŞEKLER SÜSLENDİRİLDİ, ALTIN ZİNCİR KULYE İLE NAL HEDİYE EDİLDİ

Kadın Mahalle Muharı Halime Kaya yörüklerin köyünde düzenlenen sembolik eşek nikahına şahitlik etti. Gelin eşeğe altın takan Kaya;” Bu gün sembolik olarak bir hayvanlarımızın nikahlarını yapıyoruz. Bu hayvanlarımızın nesli tükenmesini istemiyorsak  eşekleri sevelim ve yaşatalım” dedi.

81-172

Kumluca İlçe Ziraat Odası Başkanı Hidayet Gökçe ise “Zincir altın kulye ye bağlı at nalı hediye ederek; geçmişimizde tamamen bizim yükümüzü çeken, çiftliğimizde, harmanımızda, değirmenizmizde ve pazarlarda eşyalarımızı taşıyan  günümüzde traktörlerin yaptığı işi geçmişte yapan bu hayvanlarıımızın nesli tükenmek üzere olduğu için sembolik bir evlendirme töreni yapıyoruz. Lütfen hayvanlarımızı koruyalım gelecekte eşekleri kitaplarda, dergilerde değil yaşatarak görelim. Hayvanlara hakaret ve eziyet etmeyelim dedi.

EŞEKLER GELİN ARABASIYLA ŞEHİR TURU

Türkücü Aydın Aydın nikah töreninden sonra  eşekleri balayına göndermek için köy traktörü gelin arabası olarak hazırlandı. Traktör otantik malzemelerle süslenenerek gelin arabası haline getirildi. Daha sonra eşek gelin, damat gelin arabasına binerek köy turu attı. 

82-106

" DÜNYAYA HAYKIRIYORUM"

Dünya genelinde hor görülen ve nesli tükenmek üzere olan eşeklerin korunması ve eşeklerin daha çok üremesi için çağrıda bulunan Aydın Aydın “Tüm dünyaya haykırıyorum eşeklerin nesli tükenmesin diye onlar için türkü besteledim, klip çektim, düet yaptım helallik istedim. Çünkü insanoğlu bu hayvanı küfürde kullandı aşağıladı, hor gördü ve maalesef onlarda bizi yavaş yavaş bırakıp gidiyorlar. Bu hayvanların yaşaması için lütfen duyarlı olalım çoğalması için gereken çalışmaların yapılmasını istiyorum. Bize gece gündüz katlanan, yol arkadaşlığı yapan bu hayvanı lütfen sevelim, koruyalım. İnsanı da, hayvanı da, doğayı da, suyu da, toprağı da koruyalım” dedi.

Aydın Aydın “Dünya helalleşme günü patentini alarak, her yıl mayıs ayında  insanlarla, hayvanlarla, suyla, toprakla, bitkilerle ve havayla helalleşerek dünya helalleşme gününü kutluyorum. Bu sene nesli tükenmekte olan eşeklerle düet yaptım, helalleştim ve onlara çok güzel bir nikah töreni hazırladım.  Çünkü insanoğlu bu hayvanı sürekli küfürde kullandı, aşağıladı, hor gördü ama insanoğlu bir şeyin farkında değil. İlk karayolunu belirleyen hayvan olarak bilinen eşeğin sütü bir çok derde devadır; astım bronşit, ses kısıklığı hastılığı için eşek sütü çok iyi geliyor. Gözleri çok güzeldir, sesi muhteşemdir. Bu yüzden bu hayvanın yok olmaması için çaba gösterelim. Biz insanı, tabiatı, doğayı sevelim ki onlar yaşasın” ifadelerini kullandı.

85-86

Editör: Erkan Çobanoğlu